Internett illustrasjon

Surfing mer risikofylt enn chatting

Å surfe på internett er den mest risikofylte aktiviteten du kan foreta deg på din pc, i alle fall når det gjelder å få pc-en infisert av virus og andre skadelige koder.

Publisert

Hele 53 prosent av alle angrep på datamaskiner skjer nemlig når folk surfer, i motsetning til bare én prosent når vi chatter. Det viser en undersøkelse fra it-sikkerhetsselskapet Trend Micro, basert på data fra de 100 største angrepene i perioden januar-november 2008.

De tre vanligste kildene til skadelige koder

1. Internett. Kilden til de fleste skadelige infeksjoner er internett, ganske enkelt det å besøke andre websider. Databrukere infiseres hyppig etter bare å ha besøkt ukjente eller skadelige nettsteder, men skadelig kode og smittede lenker kan også finnes gjemt på fullt legitime sider. Like risikofylt er det å klikke på spamlenker som sendes via e-post.

2. Allerede infiserte systemer. Den nest største smittekilden er skadelige koder som allerede finnes på datamaskinen. Infeksjonskjeden består som oftest av flere ledd, og infiserte datamaskiner tar lettere imot nye skadelige filer. Jo mer fullstendig den skadelige koden blir, desto større gjennomslagskraft får den på brukerens pc.3. Linker i spampost. Den tredje største smittekilden er å åpne e-postvedlegg som kommer fra ukjente eller ondartede kilder.

De mest plagsomme trusseltypene i Eurpoa er trojanere og skadelige iframes.Du kan lese mer om dette på TrendLabs Malware-blogg: http://blog.trendmicro.com/most-abused-infection-vector/ (Pressemelding fra Trend Micro)

"
Powered by Labrador CMS