Datatastatur 1

Tastaturet ditt kan avlyttes

To studenter har klart å avlytte tastetrykk på 20 meters avstand.

Publisert

To sveitsiske studenter i sikkerhet og kryptering, Martin Vuagnoux og Sylvain Pasini, har gjort et eksperiment for å vise hvor enkelt det er å avlytte trykk på tastatur, skriver VG Nett. Nå for tiden er det trojanervirus som er det store skumle i forhold til tastaturavlytting. Ved å logge hva som skrives via en såkalt keylogger, for så å sende all datafangsten, om det så er nettbankdata eller e-postpassord, over nettet til en eller annen slu kriminell, har denne typen trojanere skapt frykt og uro.

Maskinvarebasert avlytting"

Men virussjekkere har så langt klart å fakke de fleste slike ondsinnede programmer. Men installasjonen til de to studentene kan ikke fanges opp av et antivirusprogram, ettersom det er en maskinvare- og ikke programvarebasert avlytting. Fra en avstand på opp til 20 meter unna klarte de to å fange opp hva som ble skrevet på tastatur via en antenne.

Gjelder USB, Ps2 og laptop

Studentene testet elleve forskjellige tastatur fra forskjellige leverandører mellom 2001 og 2008, og samtlige kunne avlyttes.Via den hypersensitive antennen klarte de rett og slett å snappe opp de elektriske signalene som tastaturet sender til datamaskinen via usb eller den tradisjonelle tastaturporten ps2. Eksperimentet viste at også tastatur på bærbare datamaskiner kan avlyttes fra lang avstand.

Billige komponenter

De to studentene, som går på universitetet Ecole Polytechnique Fédérale de Lausanne, har skrevet en avhandling om emnet, som kritiserer tastaturleverandører for å bruke for billige komponenter. De viser også til demonstrasjoner og mer detaljert forklaring av teknikken.(VG Nett)

"
Powered by Labrador CMS