Terrorbekjempelse 1

Terrorlovgivningen blir strengere

Norske justispolitikere vil stramme inn den norske terrorloven. Oppfordring, rekruttering og opplæring til terror skal nå kunne straffes med fengsel i seks år.

Publisert

Tidligere i år behandlet Stortinget den nye straffeloven som først skal tre i kraft neste høst. Men politikerne mener det haster med å innføre de nye terrorbudene, og derfor vil loven bli skjerpet, skriver Dagbladet.

Enstemmig justiskomité

- En enstemmig justiskomité vil skjerpe terrorlovene, sier saksordfører og leder av justiskomiteen Anne Marit Bjørnflaten (Ap).Loven som vedtas i Stortinget onsdag, betyr at kravene for å dømme noen for terrorisme senkes fra å handle med forsett til å handle med hensikt. Dermed vil det ikke lenger stilles like strenge krav til konkrete terrorhandlinger for å kunne bli tiltalt.- Med det nye straffebudet utvider vi lovens nedslagsfelt, samt at medvirkning gjøres straffbart. Dette medfører en klar skjerpelse av loven, og er viktig for å forhindre at Norge skal bli et fristed for denne type alvorlig kriminalitet, sier Bjørnflaten. (NTB)

Powered by Labrador CMS