Fotballstadion

Tippeligaen styrker sikkerheten

Sikkerheten på norske fotballstadionanlegg skal økes. Nylig har sikkerhetssjefene i Tippeligaen gjennomgått autorisasjonskurs.

Publisert

Sikkerhetssjefene i Tippeligaen har gjennomført Norges Fotballforbunds autorisasjonskurs, skriver fotball.no. Sikkerhetssjefene har over en periode på en måned gjennomgått en tredelt utdannelsesplan, og samtlige deltakende sikkerhetssjefer har bestått testen og mottatt autorisasjonsbeviset.

Satser på sikkerhet i klubbene

- Vi har nå satt et sterkt fokus på sikkerhetsarbeidet i klubbene. Gjennomføringen av det første grunnleggende autorisasjonskurset er et viktig steg for å trygge våre klubbers arrangement, sier arrangementssjef i NFF, Dag Vestlund, til fotball.no.

Nyskapning

Sikkerhetskurset er nyopprettet, og gir de ansvarlige for sikkerheten under tippeligaarrangementene en grundig opplæring og innføring i blant annet disse emnene:* Idrettens og det offentliges lover og regler.* Turneringsbestemmelser og NFFs sikkerhetsbestemmelser.* Beredskapsplaner.* Evakueringsplaner.* Stadionfasiliteter, krav og spesifikasjoner.* Forberedelsesfasen før kamp.* Akkrediteringssystemer.* Politiets arbeid.* Førstehjelp/hjertestarter.Sikkerhetssjefene vil etter gjennomgangen av kurset også bli ansvarlige for utdannelsen og skoleringen av sine egne stadionfunksjonærer. Ny rammeplan for sikkerhetsopplæring av funksjonærer, verter og vakter på arenaene er allerede kommet. Kurset vil senere på våren bli avholdt for sikkerhetssjefene i Adeccoligaen.(fotball.no)

"
Powered by Labrador CMS