Raner

To på jobb ingen garanti mot ran

Stasjonssjef Ove Sem ved Sentrum politistasjon i Trondheim forstår butikkansattes ønske om å være to på jobb, men tviler på effekten.

Publisert

- Jeg har forståelse for at de butikkansatte vil være to med hensyn til arbeidsmiljøet, jeg er mer i tvil om det er særlig ransforebyggende. På steder som banker og postkontorer har vi sett at flere bak disken ikke gir noen garanti, sier Ove Sem, stasjonssjef ved Sentrum politistasjon i Trondheim til NRK. Sem sier det er viktig at butikkansatte opptrer klokt og rasjonelt, og at de ikke stresser raneren.

"

Tolv ran i Trondheim siden nyttår

- Det at butikknæringen tenker på fysiske hindringer som ei luke, kan også være fornuftig, sier Sem. Stasjonssjefen mener tolv ran i Trondheim siden nyttår er mange på kort tid, men viser til at politiet ligger godt an i halvparten av sakene.- Det er tatt ut tiltale i ett ran, vi er på god vei i et annet og i fire ran er det tatt ut siktelse. Vi har ei ransgruppe som jobber intensivt. Noen garanti for en løsning kan jeg ikke gi, men vi gjør hva vi kan og jeg er betinget optimist, sier Ove Sem stasjonssjef ved Sentrum politistasjon i Trondheim til NRK.(NRK Trøndelag)

"
Powered by Labrador CMS