Tog Nationaltheatret trond3489

Tømmer kontoen din på to minutter

Po­li­ti­et har tid­li­ge­re vars­let om stor­inn­rykk av pro­fe­sjo­nel­le øst­eu­ro­pe­is­ke for­bry­ter­li­ga­er den­ne som­me­ren. Nå er de i ferd med å trap­pe opp.

Publisert

Ty­ve­ban­de­ne blir sta­dig mer ef­fek­ti­ve i sine raid på of­fent­lig trans­port i øst­lands­om­rå­det. For en stund til­ba­ke fil­met ty­ve­ne pas­sa­sje­rer som kjøp­te bil­let­ter til fly­to­get på Lil­le­strøm sta­sjon, skriver DinSide.no.

Fil­min­gen ble gjort en eta­sje oven­fra og ned på au­to­ma­te­ne der pas­sa­sje­re­ne bruk­te kre­ditt­kort til å kjø­pe sine rei­ser med. Så stjal de lom­me­bo­ken og kor­tet til pas­sa­sje­re­ne idet de var på vei inn på to­get, før de zoom­et inn ko­de­ne på ka­me­ra­et og mis­bruk­te kor­te­ne i et­ter­kant.

Fly­to­get har nå byt­tet ut au­to­ma­te­ne på for­skjel­li­ge sta­sjo­ner der inn­syn til kodetasting har vært et pro­blem.

"

Un­der­vur­dert fare

Po­li­ti­et me­ner at fa­ren for å bli fra­stjå­let sto­re pen­ge­sum­mer når du bru­ker of­fent­lig trans­port er høyst re­ell på Øst­lan­det.

Det drei­er som om uhy­re dyk­ti­ge lom­me­ty­ver som ope­re­rer or­ga­ni­sert. De kla­rer å ob­ser­ve­re ko­den din over skul­de­ren på deg ved å stå rett bak deg el­ler bru­ke kik­kert og an­net ut­styr idet du kjø­per bil­lett.

Når de har ko­den din, stje­ler de lomme­boken fra deg. De la­ger for­vir­ring og av­le­der opp­merk­som­he­ten din så du ikke er opp­merk­som på at ei­en­de­le­ne dine blir bor­te.

Når de først har kor­tet ditt, tar det utro­lig kort tid før de har tømt kon­to­en. I noen til­fel­ler er pen­ge­ne blitt borte på to til fire mi­nut­ter et­ter ty­ve­ri­et.

Ta for­holds­reg­ler

Ha med kon­tan­ter hvis du skal kjøpe bil­lett, det er bedre enn å bruke kor­tet ditt. Mange er stres­set og mind­re ob­ser­van­te når de skal kjø­pe noe inne på en sta­sjon der de skal rek­ke et tog.

Sjekk at verdi­sa­ke­ne dine er på plass til en­hver tid. Bruk helst en lom­me med glide­lås som er nær krop­pen.

Skulle uhel­let være ute, ring umid­del­bart for å sten­ge alle kort og kon­to­er. Ha nød­num­me­ret til ban­ken lag­ret i telefon­minnet. Noen gan­ger går det bare mi­nut­ter før det er for sent.

Kilde: DinSide.no

"
Powered by Labrador CMS