Aktuell Sikkerhet 5 2008

Vaktbransjen er i endring

Vaktbransjen er i medienes søkelys som aldri før, samtidig som bransjen er i endring. Dette er tema i neste nummer av Aktuell Sikkerhet.

Publisert

I neste nummer av Aktuell Sikkerhet kan du lese om den nye standarden for vakt og sikkerhet som skal skape ryddigere forhold i bransjen. Videre er ny lov om vaktvirksomhet på trappene. Den er for tiden ute på høring, og vi forsøker å sammenfatte de viktigste endringene som trolig vil komme i den nye loven. Vi har også spurt de store og toneangivende sikkerhetsselskapene om hva de mener om ny lov og standard.

Fremtidens brannbil

Fremtidens brannbil får bred omtale i neste nummer av Aktuell Sikkerhet. Science Fiction, vil kanskje noen lesere si, men faktum er at denne doningen er konstruert utelukkende på basis av materialer som eksisterer i dag. Fremtidens brannbil FireShuttle frakter ikke bare redningspersonell og utstyr, men er også brannmannens forlengede arm under en innsats.

Mer transportsikkerhet

I forrige nummer skrev vi om sikkerheten for tungtransporten i nabolandet Sverige. Der ble det i fjor gjennomført over 500 angrep på yrkestrafikken - bare i trekanten Göteborg - Stockholm - Malmö. I dette nummeret tar vi opp tråden og spør om tilstandene er bedre her i landet. - Sjåførene er trygge nord for Svinesund, mener yrkessjåførene selv. Transportbransjen etterspør nærmest ikke sikkerhetsløsninger, ifølge sikkerhetsbransjen, til tross for at teknologien for å sikre transportene finnes.

Sikkerhet på museum og hotell

I Sikkerhetstipset forteller Tormod Kaaløy om hvordan det er å være sikkerhetsansvarlig på museum. For øvrig kan du lese om hotellet i Kristiansand som tilbyr gjestene å åpne hotellgarasjen fra egen mobiltelefon. Vi skriver om de nye datatruslene og den siste mørketallsundersøkelsen fra Datakrimutvalget. Sikkerhetsskolen forteller om ti utfordringer du bør være klar over når du søker jobb som sikkerhetssjef.

Skydd 2008

Sist, men ikke minst, har Aktuell Sikkerhet vært på Nordens største sikkerhetsmesse Skydd 2008, og tatt med noen nyheter hjem derfra.

God lesning!

Powered by Labrador CMS