ERFA-Deltakere-på-dekk

Vellykket ERFA konferanse 2008 på bølgene

Den 27. årlige sikker­hets­konfe­ransen ERFA 2008 åpnet tirsdag med strålende sol­skinn, da MS Color Magic la ut på sin sjø­reise mot Kiel fra Oslo.

Publisert

Flere av de rundt 70 deltakerne rakk en liten tur på dekk for å nyte finværet før arrangør Vidar Thorkildsen, daglig leder, TSS Thorkildsen Sikkerhets­service, ønsket deltakerne og utstillerne velkommen konferansen ERFA 2008. Medarrangører var Viking World AS, Color Line AS og Spare­bankenes Service­kontor. Primus motor, Vidar Thorkildsen, lovet et interessant og variert program, og tilbake­­meldingene har vært gode. Han la også vekt på at konferansen er en viktig møteplass for ansatte i finans­bransjen, hvor de kan utveksle erfaringer og knytte kontakter.

Glimt fra programmet

Programmet til ERFA 2008 tok for seg utfordringene og truslene til finans­næringen, også med et blikk på samarbeid. Det ble holdt flere tanke­vekkende og interessante foredrag.

Her kommer overskriftene:

Direktør Per Erik Stokstad fra Spare­bank­foreningen tok for seg Finansnæringens sam­arbeide på sikkerhets­området, assisterende banksjef Randolf Hammer fra Nordea Bank Norge ASA snakket om Finans­næringens trussel­vurdering 2008.

Ett av temaene var også de menneskelige utfordringene i møte med kunden, dette snakket hoved­verno­mbud Else Carlsen om, på vegne av Finans­forbundet.

På slutten av første dag fikk vi høre et sterkt tankevekkende foredrag . Tidligere banksjef Thor Einar Holmgard, fortalte om hvor viktig det er med klare rammer for hvem som har ansvaret for ettervern. Han sa at det er et ansvar og en oppgave for ledelsen, den enkelte leder og hoved­verneombudet / tillits­valgte.

Sikkerhets­konferansen fortsatte onsdag med bl.a. temaet hvitvasking; Hvordan brukes finans­institusjonene? Dette foredraget ble holdt av spesial­etterforsker Åge Odden fra Økokrim.Bransjekrav til sikre og trygge nett­bank­løsninger var temaet avdelingsdirektør Jan Digranes fra Spare­bank­foreningen sin overskrift. Sikker­hets­sjef Arne Haugen og informasjons­sikkerhets­sjef Tone Thingbø fra Norges Bank snakket om de mange sikker­hets­messige utfordringene ved utkontraktering av IT. Direktør Kim Ellertsen fra Nærings­livets Sikkerhets­råd avsluttet foredragene med temaet sikkerhet og samarbeid i nærings­livet.

Aktuell Sikkerhet vil komme nærmere tilbake til noen av de ovennevnte temaene som ERFA 2008 behandlet.

Powered by Labrador CMS