Hans Peter Østrem

Vellykket Technology Day

Symantecs år­li­ge kon­fe­ran­se om data­sik­ker­het ble meget vel­lyk­ket med rundt 225 del­ta­kere.

Publisert

Technology Day ar­ran­ge­res i Nor­ge av data­sik­ker­hets­sel­ska­pet Symantec og deres part­ne­re. Kon­fe­ran­sen er ikke åpen, idet del­ta­ker­ne ho­ved­sa­ke­lig er di­rek­te in­vi­tert av Sy­man­tec og de­res part­ne­re.

Må­let er blant an­net kunn­skaps­ut­veks­ling og fag­lig på­fyll for de in­vol­ver­te part­ner­ne. Her er en blan­ding av ple­nums­fore­drag, spe­sia­li­ser­te fore­drag og ut­stil­lin­ger.

"

– Un­der kon­fe­ran­sen leg­ger vi vekt på for­skjel­li­ge ty­per tek­no­lo­gi. Vi går litt i dyb­den på de uli­ke tek­no­lo­gi­ene og snak­ker litt på tek­nik­kens pre­mis­ser. Vi leg­ger også vekt på prak­tis­ke de­mon­stra­sjo­ner, sier en godt for­nøyd Hans Pe­ter Øst­rem, Chan­nel & Part­ner Sa­les Man­ager i Sy­man­tec.

Tek­ni­ker­nes sto­re dag

– Må­let med kon­fe­ran­sen er å fo­ku­se­re på tek­no­lo­gi. Fore­dra­ge­ne hol­des i stor grad av tek­nis­ke res­sur­ser – ikke salgs­per­so­nell – som fore­le­ser til and­re tek­ni­ke­re. Si­den vi er så­pass sto­re, kan man­ge av fore­dra­ge­ne ba­se­res på lo­ka­le kref­ter, men vi hen­ter også inn eks­per­ti­se fra ut­lan­det. – Det ar­ran­ge­res til­sva­ren­de kon­fe­ran­ser i de and­re nor­dis­ke lan­de­ne. Sy­man­tec har også en stør­re fel­les­eu­ro­pe­isk kon­fe­ran­se som kjø­res litt tid­li­ge­re på høs­ten. Den nes­te sto­re in­ter­na­sjo­na­le kon­fe­ran­sen blir Vision i Las Ve­gas, som tro­lig av­hol­des i slut­ten av mars 2009.

Hyl­le­va­re og skred­der­søm

Sy­man­tec ut­vik­ler pro­gram­va­re for da­ta­sik­ker­het. De le­ve­rer ikke ma­skin­va­re og er uav­hen­gi­ge av ope­ra­tiv­sy­ste­mer, platt­for­mer og ma­skin­va­re. Der­imot fin­nes det man­ge part­ne­re som le­ve­rer skred­der­syd­de løs­nin­ger ba­sert på Symantecs pro­gram­vare.

– Un­der Technology Day er noen av våre dis­tri­bu­tø­rer og part­ne­re til ste­de for å vise sin mer­ver­di. Som pro­du­sent vi­ser vi våre egne løs­nin­ger, mens part­ner­ne vi­ser den til­leggs­ver­di­en de har ut­vik­let, iblant im­ple­men­tert på en spe­si­fikk ma­skin­va­re.

Stor bred­de i dataløsninger

– Blant ut­stil­lin­gen fin­ner vi både en­kelt­stå­en­de løs­nin­ger og to­tal­pak­ker, i til­legg til at kun­de­ne ser hvor­dan vi kan im­ple­men­te­re løs­nin­ger i prak­sis.

– Det som er in­ter­es­sant for man­ge kun­der er at de ofte har én løs­ning fra oss, for eks­em­pel et back­up­sy­stem. Un­der kon­fe­ran­sen får de se den ful­le bred­den i alt vi le­ve­rer. De kan for eks­em­pel se hvor­dan et en­de­punkt, som en min­ne­pin­ne el­ler en mo­bil­te­le­fon, kan sik­res i hen­hold til or­ga­ni­sa­sjo­nens po­li­cy, og hvor­dan en øk­ning i in­ter­nett-trus­ler kan trig­ge backup­systemet. Det­te kan så hånd­te­res og sty­res på en ens­ar­tet måte.

Dyp­dykk i tek­no­lo­gi

På pro­gram­met sto fle­re felles­show og i til­legg tre pa­ral­lel­le se­sjo­ner. I den sis­te se­sjo­nen, kalt Deep Dive, vel­ges det ut noen te­ma­er som er litt i vin­den, og der det vir­ke­lig gås i dyb­den med det tek­nis­ke.

Årets nor­ske ut­ga­ve av Technology Day ble ar­ran­gert i Fe­lix kon­fe­ran­se­sen­ter i Oslo, tors­dag 13. no­vem­ber 2008.

I tillegg til Symantec deltok følgende part­ner­ne under årets arrangement:" Ementor (it-sik­ker­het)" Proact (data­lagrings­løsninger)" Syscom (data ma­na­ge­ment og sik­ker­het)" DNS (distributør)" Four Leaf (distributør)GNT (distributør)

"
Powered by Labrador CMS