Furuheim bo- og aktivitetssenter

Vil bruke 15 millioner for å brannsikre omsorgsboliger

Larvik vil bruke 15 millioner kroner på å øke brannsikkerheten i prioriterte omsorgsboliger. Det er brannsjef og omsorgssjef i kommunen fornøyde med.

Publisert

- Det kommer stadig nye anbefalinger fra Direktoratet for Samfunnssikkerhet og Beredskap (DSB), og dette viser at kommunen tar saken på alvor, sier omsorgssjef i sentrum Torunn Eia til Østlandsposten. Alle nyere omsorgsboliger fra slutten av nittitallet har høyeste brannsikkerhet. Derfor er det i første rekke de eldre byggene som bør oppgraderes.

Prioriteringsliste

Nå har kommunen laget en prioriteringsliste over 35 steder kommunen eier eller tildeler. Stedene har fått individuell evaluering, med konkrete forslag til tiltak. Øverst på prioriteringslista står Malmveien 9 og Bøkeskogen eldresenter, hvor Eia er sjef.

"

- Dette er mennesker som ikke kan reagere som forventet ved brann i en vanlig husstand, Kanskje hører de ikke alarmen, eller de må ha hjelp til å komme seg ut. Målet vårt er at alle steder skal ha et direkte varslingssystem til brannvesenet og enten sprinkleranlegg eller hvilende vakt.Bøkeskogen eldresenter ligger øverst på prioriteringslisten, fordi dette har mange beboere.

Håper på ja til økt brannsikkerhet

- Vi har sett på hva som kan skje hvis brann skulle oppstå. Det er ulikt fra bygg til bygg, for eksempel er brustein mer motstandsdyktig mot brann.Nå skal saken til politisk behandling. 18 juni håper Svein Hagen at politikerne sier ja til økt sikkerhet.- Vi har mange eksempler på branner i slike boligkomplekser. Dette er en viktig prioritering, sier han til Østlandspostens nettsted.(Østlandsposten)

"
Powered by Labrador CMS