Buss

Vil ha alkolås i buss

Samferdselsminister Liv Signe Navarsete stiller seg positiv til forslag om alkolås i busser for å øke trafikksikkerheten.

Publisert

Fra 1. januar i år stiller Oppland fylkeskommune, som første kommune i landet, krav om alkolås i busser da de la ut busskjøringen i Lillehammer på anbud. Nå kjører 14 busser med alkolås rundt i byen, skriver Aftenposten.

Sikkerhetstiltak for passasjerer

- Vi gjør dette på grunn av sikkerheten, og vi kommer til å legge det inn i anbudene på resten av bybusskjøringen i fylket også, sier rådgiver for samferdselsavdelingen i Oppland fylkeskommune, Magne Flø.

Nullvisjonprosjekt i Oppland

Bakgrunnen for at Oppland fylkeskommune har innført alkolås på bybussene, er Vegvesenets Nullvisjonsprosjekt. Leder en i trafikksikkerhetsseksjonen i Statens vegvesen, Finn Harald Amundsen, er veldig positiv til alkolås i busser, men mener at et påbud ikke er veien å gå.

Alkolås konkurransefordel

- Det er ikke det at det er så stor mistanke om promillekjøring hos bussjåførene, men dette er en sikkerhet for passasjerene. Vi ønsker at det skal spres til alle selskapene i Norge, men det må skje frivillig. Det vil bli en konkurransefordel å ha alkolås, fordi passasjerene rett og slett vil sette tryggheten først og velge busselskaper med alkolås, sier Amundsen til Aftenposten.

Ministeren positiv

Samferdselsminister Liv Signe Navarsete roser tiltaket i Oppland og ber andre fylker følge opp fylkets gode eksempel. Hun stiller seg veldig positiv til alkolås som et middel i sikkerhetsarbeidet på veien, spesielt i busstransport. (Aftenposten)

Powered by Labrador CMS