Pc-for-ekstreme-arbeidsforh

Pc-en som holder på bedriftshemmelighetene

Nye og robuste pc-er har god informasjonssikring og egner seg for bruk under tøffe arbeidsforhold.

Publisert

I pc-er fra produsenten Getac kan det installeres programvare som krypterer innholdet i maskinene. De er dermed sikret mot industrispioner og andre som av en eller annen grunn skulle være interessert i en bedrifts hemmeligheter. - Altfor få bedrifter har fram til nå sikret seg mot dette, noe vi synes er urovekkende og håper derfor å bidra til å gjøre norske bedrifter enda sikrere i tiden fremover, sier adm. direktør Jan Erik Njå hos den norske leverandøren Bedriftssystemer. Pc-en Getac B300 er også installert med en fingeravtrykksleser for å autentifisere ved pålogging.

For tøffe arbeidsforhold

Pc-ene har blant annet ekstra stor disk, skjerm tilpasset både ekstremt sollys og nattmørke, i tillegg til at de tåler salttåke. Pc-ene egner seg derfor godt til bygg- og anleggsbransjen, olje- og offshore og andre typiske røffe yrker. Andre eksempler på bruksområder kan være nødetater, Forsvaret, gruvedrift og andre som har behov for robuste bærbare løsninger. Pc-en tåler å løftes fra kontorpulten og ut på byggeplasser og oljeplattformer. I tillegg er pc-ene svært sikre, ifølge Njå.

Tåler sølevann og støv

Getac regnes for å være blant markedets mest robuste bærbare pc-er til bruk i krevende omgivelser ute og inne og stiller i kategorien Rugged. Det vil si at de tåler store ytre påkjenninger som støv, støt, vibrasjoner, fuktighet, salttåke og temperaturforandringer. Maskinene kan leveres med integrert GPS, og kan også fås med integrert HSDPA (3G kommunikasjon). Getac er pålitelig ved bruk av onlinerapportering, fordi data og informasjon er tilgjengelige til enhver tid. Pc-en gjør arbeidshverdagen mer effektiv for ingeniører, arkitekter og entreprenører eller andre næringer som er avhengige av robuste arbeidsverktøy. Tastaturet er behagelig i bruk og sikret mot at fukt og smuss trenger ned i maskinens indre.I løpet av høsten kommer Getac med fire nye maskinmodeller som er ATEKS sone 2-godkjente, det vil si godkjent for bruk på arbeidsplasser som oppbevarer dynamitt, gass eller andre eksplosive materialer.

Jobbe med nattbriller og svart skjerm

Bakgrunnsbelysningen i skjermen består av lysdioder som kan justere lysstyrken fra 1200 til 1,7 Nits. En skjerm av lysdioder gir også bedre batterikapasitet fordi diodene krever mindre strøm enn tradisjonelle LCD-baserte skjermer. Skjermen har en beskyttelsesplate på utsiden som både gir en ekstra beskyttelse, men også fungerer som et filter som bidrar til å øke lesbarheten i sollys. En annen egenskap med skjermen er at lysstyrken også kan skrus kraftig ned slik at den går an å brukes sammen med nattbriller (Night Vision Goggles). Da ser LCD-skjermen svart ut for alle andre enn den som sitter og arbeider med brillene på. Det finnes egne dokkingstasjoner til pc-ene, som er spesialtilpasset for arbeid i store anleggskjøretøy.

Bedriftssystemer viser fram Getac og andre produkter i sikring av sensitiv informasjon under Offshore Tecnology Days i Bergen 15.til 16. Oktober og er å treffe i Arenum Exhibition Centre, hall B, stand 327.For mer informasjon, ta kontakt med Henning Linnebjerg i Bedriftssystemer, tlf.: 482 58 411 eller Jan Erik Njå, tlf.: 907 86 803. Du kan også besøke nettsiden www.bedriftssystemer.no.

"
Powered by Labrador CMS