AS-2-09

Aktuell Sikkerhet ute nå

Årets andre utgave av Aktuell Sikkerhet er snart abonnentene i hende.

Publisert

Aktuell Sikkerhet 2-09

I Aktuell Sikkerhet nummer 2 er temaet adgangskontroll og lås. Her skriver vi blant annet om et nytt og prisbelønt finsk låssystem, et låssystem som bokstavelig talt lader mens du låser. Alle moderne låsteknikk til tross: De mekaniske nøklene vil trolig befinne seg på markedet en god stund fremover. For å hindre at nøkler kommer på avveie, er en nøkkelboks en god løsning. Vi har kikket nærmere på nøkkelboksen til det danske sikkerhetsselskapet Birepo.

Sikkerhetsbransjen under lupen

Arbeidstilsynet planlegger en offensiv overfor sikkerhetsbransjen i løpet av 2009. Målet er å forebygge sykefravær og sette HMS på dagsorden.

Internasjonal sikkerhet

Skal du bevege deg rundt i Midtøsten, er det viktig å vurdere sikkerheten. Enkle forberedelser og fornuftig opptreden under oppholdet reduserer risikoen betydelig. Les mer i bladet om hvordan du kan gjøre dette.

Sikkerheten er også godt ivaretatt på det franske nasjonalstadionet Stade de France. Ifølge de stadionansvarlige kan så mange som 80 000 mennesker evakueres fra stadionet i løpet av et kvarter.

Sikkerhetsmesse

Aktuell Sikkerhet har besøkt sikkerhetsteknikkmessen Sectech i Oslo, og flere av nyhetene fra messen finner du inne i bladet.

Mer sikkerhetsteknikk

Som om ikke dette er nok, kan du finne enda mer sikkerhetsteknikk i bladet, blant annet om en norsk GPS-teknikk som kombinerer tyverisikring, overfallsalarm og sporing i samme enhet.

Dessuten er tåkesikring høyaktuelt for å hindre sjokkbrekk og ran. Ove Teigen hos den norske leverandøren PSI Systems demonstrerer hvordan teknikken kan brukes i en kafé.

Sikkerhet i varehandelen

Sikkerhetssjef Dick Malmlund i Svensk Handel tar en kikk i glasskulen, og forteller oss hvordan han tror betalingsløsningene kommer til å utvikle seg i årene fremover. Malmlund holder en knapp på mobile betalingssystemer i varehandelen.

Sikkerhetsjuss

Advokat Fredrik Sollie er på plass med sikkerhetsjuss også i dette nummeret av Aktuell Sikkerhet. Sollie skriver her mer utfyllede om den nye standarden for vektertjenester, og ser spesielt på standardens særbestemmelser for verdihåndtering.

Sikkerhetstipset

Sikkerhetstipset i dette og neste nummer av Aktuell Sikkerhet er ført i pennen av Rune Braastad i Noby i Sikkerhetstipset i det­te num­mer er skre­vet av Rune Braas­tad. Braas­tad er blant annet for­fat­ter av Kameraovervåkingsboken, et opp­slags­verk for alle som sysler med ka­me­ra­over­vå­king. Braas­tad sit­ter også i Nelfos ut­valg som ar­bei­der med bran­sje­nor­men for ka­me­ra­over­vå­king i Nor­ge.

God lesning!

Powered by Labrador CMS