AS-3-09-omslag

Aktuell Sikkerhet er god sommerlektyre

Ranssikring og verdisikring er tema i sommernummeret av Aktuell Sikkerhet.

Publisert

Forsiden til Aktuell Sikkerhet nr. 3

Er svensker mer kriminelle enn nordmenn? Det er faktisk svenskene selv som stiller seg dette spørsmålet. Det nye magasinet Säkert som utgis av svenske Niscayah, har stilt spørsmålet til toneangivende svenske sikkerhetsansvarlige, og vi gjengir synspunktene i magasinet vårt.

Securitas 80 år

Niscayah er et selskap som opprinnelig er utsprunget av Securitas. Her i Norge fyller Securitas 80 år i år, en begivenhet vi omtaler i bransjenytt. Aktuell Sikkerhet gratulerer!

Ranssikring og verdisikring

Temaet i sommernummeret av Aktuell Sikkerhet er ranssikring og verdisikring. Vi har besøkt Shell/7-Ele­ven i Kjølberggaten på Tøy­en i Oslo. Dette er en av bu­tik­ke­ne som tar opp kam­pen mot ranerne, ikke minst etter at den for en tid siden selv ble forsøkt ranet.Reitan Servicehandelskjerper kampen mot ranerne i hele kjeden.

Slik takler du ranerne

Les også om hvordan du bør håndtere et ran. Tor Christian Berge i sikkerhetsselskapet Berge Vakt og Sikring med base på Skodje utenfor Ålesund gir bladets lesere gode råd om hvilke forebyggende tiltak du bør iverksette.

Farligere for ledere i utlandet

Finansuro og økende ledighet gjør ikke trusselen mot ledere på utenlandsreiser mindre, snarere tvert imot. I utlandet kan du møte farer som truer både liv og helse. Peder Kaaber har bakgrunn fra Forsvaret, han har erfaring fra flere skarpe oppdrag og gir nyttige tips om vellykkede utenlandsturer.

Sikkerhetstipset

I Sikkerhetstipset følger Rune Braastad opp temaet fra forrige nummer, og ser på regelverket for kameraovervåking. Braastad er forfatter av Kameraovervåkingsboken og sitter i Nelfos utvalg som arbeider med bransjenormen for kameraovervåking i Norge.

Identitetstyverier

Iden­ti­tets­ty­ve­ri er en av de ras­kest vok­sen­de for­bry­tel­se­ne i ver­den. I Norge er vi på etterskudd med å hånd­te­re pro­ble­met, men et sam­ar­beids­pro­sjekt mot id-tyverier har alle­rede gitt re­sul­ta­ter. Les mer om id-tyveriprosjektet i Aktuell Sikkerhet.

Festivalsikkerhet

Sommeren er festivaltid, og festivaler byr på store utfordringer for de sikkerhetsansvarlige. Festivalsikkerhet er temaet for Sikkerhetsskolen i dette nummer av Aktuell Sikkerhet.

Du finner dette og også mer interessant sommerstoff i Aktuell Sikkerhet!

Redaksjonen benytter samtidig anledningen til å ønske alle sine trofaste lesere en riktig god sommer!

Powered by Labrador CMS