Aktuell-Sikkerhet-4-09

Aktuell Sikkerhet i posten

Aktuell Sikkerhet nummer fire er på vei ut til leserne.

Publisert

Aktuell Sikkerhet nr. 4-09. (Foto: Jan Tveita)

– Kriminalitetsbildet er i endring. Den tunge og organiserte kriminaliteten som oppsto på 1990-tallet, er langt på vei borte, sier Johnny Brenna, ekspertkommentator og researcher i TV2. Brenna er tidligere politimann, og har fulgt kriminalitetsutviklingen på nært hold de siste årene: – De organiserte ranene er borte. De er avløst av en ny type hverdagskriminalitet, ofte utført av østeuropeiske kriminelle gjenger, forteller Johnny Brenna til Aktuell Sikkerhet. Les mer om dette temaet i bladet!

Tunnelsikkerhet under debatt

Tunnelsikkerhet er viet stor plass i dette nummer av Aktuell Sikkerhet. Store mengder udekket PE-skum i tunnelveggene skaper ny debatt om brannsikkerheten i Nordlands mange og lange tunneler. Det meget brannfarlige PE-skummet virker nærmest som bensin i fast form i tunnelveggene, mener brannansvarlige i Salten distrikt. Statens vegvesen er på sin side forpliktet til å holde seg til tunnelsikkerhetsforskriften. Aktuell Sikkerhet har besøkt landsdelen, snakket med brannansvarlige og kjørt gjennom tunnelene. Les mer om saken i bladet!

Transporttyverier

Det stjeles for ca. 8,2 milliarder euro i året fra langtransporter i Europa. Nå tas nye initiativ for å hindre tyveriene, blant annet kan ny sikkerhetsteknikkfølge transportene underveis og gi sjåførene bedre trygghet.

Sikkerhetsskolen

Hvilke fem sikkerhetsområder er mest sårbare i din virksomhet? I Sikkerhetsskolen i dette nummer gir vi deg mange gode råd om hvordan du kan prioritere innsatsen!

For øvrig finner du mange produktnyheter og mye annet interessant lesestoff i Aktuell Sikkerhet!

God lesning!

Powered by Labrador CMS