AS 1-09 omslag

Årets første Aktuell Sikkerhet ute nå

Årets første Aktuell Sikkerhet er snart i postkassen. Den nye ransbølgen mot kiosker, butikker og bensinstasjoner er viet stor plass i bladet.

Publisert

I Aktuell Sikkerhet nummer 1 er ITV-overvåking og brannsikkerhet tema. Vi har snakket med ITV-grossisten Com-Scan Norge for å få vite mer om videoovervåkingstrendene i 2009. Komplett.no har skiftet ut alle sine analoge kamera med digitale, og Aktuell Sikkerhet har spurt bedriften om erfaringene netthandelsselskapet har høstet. Vi har også snakket med Presisjons Teknikk om overvåking med infrarøde kamerasystemer. Dette er teknologi som faktisk også kan brukes for å forebygge branner.

Tragisk brannår

Apropos brann var fjoråret et tragisk brannår i Norge, 84 mennesker døde som følge av brann. Men det brenner også i næringsbygg, og Odd A. Rød i Gjensidige mener at vi har svært mye å vinne på å forebygge branner i nærings- og industribygg her i landet.

Bekymringsfull ransøkning

Statistikken tyder på vi er i ferd med å oppleve en ny ransbølge. Denne retter seg ikke mot bank og post, som over lang tid har sikret seg godt, men mot kiosker, bensinstasjoner og butikker, som ennå ikke har forberedt seg grundig mot ran. Dette kan du lese om i reportasjen i bladet.

Internasjonal sikkerhet

Det verserer mange skrekkhistorier om sikkerheten i Ukraina, men ifølge en svensk næringsdrivende i landet er ryktene om utryggheten betydelig overdrevet. De som holder seg unna svartebørshandel og betaler sin skatt som de skal, har intet å frykte, sier Johan Bodén i næringsmiddelbedriften Chumak.

Sikkerhetstips og sikkerhetsjuss

Sikkerhetstipset i dette nummer av Aktuell Sikkerhet er ført i pennen av sikkerhetssjef Trond Kjølstad i DB Schenker AS. Da er det naturlige temaet sikkerhet i transport.Vår sikkerhetsadvokat Fredrik Sollie ser på særskilte bestemmelser for verditransport i den nye standarden for vektertjenester, og du får også en oversikt over alt vi skrev om i Aktuell Sikkerhet i 2008.

Ønsker du rikelig sikkerhetsstoff, bør du lese nyeste nummer av Aktuell Sikkerhet! Bestill abonnement idag.
Siste utgave kan kjøpes elektronisk her.
"
Powered by Labrador CMS