Politiøvelse

Bare 12 av 27 politidistrikt har skuddsikre biler

Selv om en skuddsikker bil kan bety forskjellen mellom liv og død, får ingen av politidistriktene et slikt kjøretøy i år. Det er ikke hovedverneombud i politiet, Bjørn Egeli, fornøyd med.

Publisert

En pansret tjenestebil kommer i ulike farger, ser ut som en sivil bil og veier rundt fire tonn. (Ill. foto:Bertel O. Steen)

- Jeg synes det er veldig skuffende at direktoratet ikke har klart å prioritere innkjøp av disse bilene, sier Egeli til NRK.

Løftebrudd

Rett etter Nokas-ranet laget Politidirektoratet en liste over hvordan de skulle bli bedre rustet i møte med kriminelle. Ett av tiltakene var minst en skuddsikker bil til hvert politidistrikt, men i dag har bare 12 av 27 politidistrikter skuddsikre biler.

– Det var ikke budsjettmidler til å kjøpe inn ytterligere kjøretøyer i 2009, men dette vil vi vurdere på nytt i 2010, sier Oddbjørn Mjølhus i Politidirektoratet.

Skutt i kommandobil

5. april 2004 ble politimannen Arne Sigve Klungland skutt og drept i Stavanger etter Nokas-ranet. Politimannen, som var blant de første som kom til åstedet, forsøkte å rygge vekk kommandobilen han kjørte da en av ranerne åpnet ild.

– Formålet med bilene er å ha et mobilt verneutstyr for tjenestemenn i væpnet oppdrag. Sikkerheten blir noe mindre for de mannskapene som ennå ikke har fått dette kjøretøyet, legger Bjørn Egeli til.

En pansret tjenestebil kommer i ulike farger, ser ut som en sivil bil og veier rundt fire tonn.

(NRK)

"
Powered by Labrador CMS