Ole-Einar-Bjørndalen.jpg

Bjørndalen får sikkerhetsvakter i Russland

Når Ole Einar Bjørndalen og de andre norske skiskytterne reiser til verdenscupavslutning i Russland på mandag, får de beskyttelse av russiske sikkerhetsvakter.

Publisert

Ole Einar Bjørndalen (Foto: Pål Sønsteli)

Dette er første gang den norske skiskyttertroppen får slik beskyttelse, skriver Aftenposten. Vaktholdet rundt skiskyttertroppen blir tatt meget seriøst, både under transporten til og fra skiskytterarenaen i Khanty Mansiysk og ikke minst under selve oppholdet der. Skiskytterne er garantert vakthold 24 timer i døgnet. Spesielt vil Ole Einar Bjørndalen bli fulgt tett av russiske sikkerhetsfolk.

Kontakt med PST

Norges Skiskytterforbund har henvendt seg til det internasjonale skiskytterforbundet (IBU) om hvordan sikkerheten skal ivaretas rundt det norske laget. Skiskytterforbundet har også hatt samtaler med Politiets sikkerhetstjeneste (PST), som har hjulpet forbundet med å vurdere sikkerheten rundt turen.

- Det er ingen hos oss som har erfaring med slike saker, derfor har denne jobben vært viktig for oss, sier Rakel Rauntun, generalsekretær i Norges Skiskytterforbund til avisen.

Drapstrusler på hjemmesiden

Årsaken til sikkerhetsopplegget er de grove truslene som ble fremsatt mot Bjørndalen etter at nordmannen vant et meget omdiskutert VM-gull på jaktstarten i Sør-Korea foran russeren Maxim Tsjoudov. Bjørndalen og flere andre løpere gikk feil ut fra stadion, og russerne mente at nordmannen skulle være fratatt gullet. På Bjørndalens hjemmeside ble det fremsatt drapstrusler. Siden VM har Norges Skytterforbund jobbet med sikkerhetsopplegget rundt turen til Russland.

Bjørndalen innrømmer at truslene på nettsidene er ubehagelige, men har likevel sammen med de andre på landslaget forsøkt å ligge lavt i denne saken for å unngå mye oppmerksomhet rundt sikkerhetsopplegget.

(Aftenposten)

Powered by Labrador CMS