Pc og bankkort

Bølge av pinkodesvindel i Sverige

En håndfull svensker er blitt utsatt for en svindel like frekk som den er enkel: De har levert fra seg pinkodene sine til en mann som ringte dem og sa at han jobbet i banken.

Publisert

En person i Hofors i Nord-Sverige fikk kontoen lenset for 38 000 kroner etter å ha gitt fra seg koden, skrev Stockholm-avisen Svenska Dagbladet nylig. Svindleren utgir seg for å være ansatt i storbanken Swedbank og sier han arbeider med å rette tekniske feil.

Oppgi aldri pinkode

Swedbanks pressetalskvinne Anna Sundblad sier det er første gang banken rammes av denne typen bedragerier. Hun understreker at den eneste måten kundene kan beskytte seg mot slikt på, er aldri å oppgi pinkoder over telefon. - Det er viktig å huske at ingen banker jobber på denne måten, sier Sundblad. Hun tilføyer at å levere fra seg pinkode, må betraktes som uaktsomhet, og at banken derfor ikke har noen plikt til å dekke kundenes tap.

30 anmeldte svindelforsøk

Ifølge Svenska Dagbladet har politiet mottatt mer enn 30 anmeldelser av slike svindelforsøk i Midt- og Nord-Sverige. Politiet i Falun etterforsker saken og samarbeider tett med Swedbank, men har så langt ingen mistenkt.(NTB)

Powered by Labrador CMS