Ledelys-Undervisningsbygg-1

Brannsikring i høysetet

7.oktober åpnet Undervisningsbygg Oslo KF erstatningsskolen Osterhausgata da Hersleb skole ble stengt. Skolen i Osterhausgata er den første i landet hvor rømningsruten ved brann er merket etter den nye standarden som trådte i kraft 1. oktober i år.

Publisert

(Foto: Terje Borud, Undervisningsbygg Oslo)

Den nye standarden (NS 3926-1:2009) er et ledesystem som skal gi brukerne konsekvent og logisk informasjon, med tanke på en mest mulig trygg og effektiv rømning ved brann, melder Undervisningsbygg Oslo KF på sine nettsider.

Ledelinjer

Alle korridorer i Osterhausgata er utstyrt med ledelinjer, enten montert i gulv eller lavt montert på vegg. I tillegg kommer montering på mellomnivå, ved rømningsdører og åpningsmekanismer, slokkere, brannslanger, manuelle meldere og elektroskap. I tillegg benyttes høyt monterte skilt i korridorer og trappeganger.

Ledelinjene, som er montert blant annet på gulv, vegger og dører, er etterlysende komponenter med en utladningstid på 52 timer.

Etterlysende komponenter

"

Jan Gustafsson (Foto: Tone Sundnes Reiten)

– Ved skolen i Osterhausgata har vi valgt å bruke et system basert på etterlysende komponenter, istedenfor elektriske lamper som vi stort sett har benyttet de senere årene. Disse lades opp av dagslys eller lampelys, og vil ved totalt mørke ha en utladningstid på 52 timer. Systemet har en forventet levetid på ca 20 år og er så godt som vedlikeholdsfritt, forteller brannvernkonsulent Jan Gustafsson i Undervisningsbygg.

(Undervisningsbygg Oslo KF)

Hold deg oppdatert med vårt gratis nyhetsbrev som blir sendt ut en gang i uken!

"

Relaterte artikler

    Powered by Labrador CMS