Butikknasker

Britene nasker mest i Europa

Britisk varehandel tapte nesten fem milliarder pund på tyverier i perioden fra juni i fjor til juni i år. De økonomiske nedgangstidene får skylden.

Publisert

(Ill. foto: Checkpoint Systems)

Tapet i årsperioden er beregnet til 4,88 milliarder pund eller nesten 45,5 milliarder kroner. Storbritannia plasserer seg dermed helt øverst på statistikken over butikktyverier i Europa, og slås på verdensbasis bare av USA og Japan, meldte BBC tirsdag.

Tapstallet er regnet ut av selskapet Checkpoint Systems, som påpeker at den kraftige økningen i butikktyverier ikke skyldes at fattigfolk stjeler mer. Tvert imot er det mennesker fra middelklassen som stadig oftere forsyner seg uten å betale.

- De tyr til nasking for å opprettholde levestandarden sin. Dette gir økning i tallet på tyverier av kosmetikk, alkohol, ferske kjøttvarer, mobiltelefoner, dataspill og DVD-er, sier Neil Matthews i Checkpoint Systems ifølge den britiske rikskringkastingens nettsider.

Til tross for visse tegn til ny vekst, befinner Storbritannia seg fortsatt i resesjon, et teknisk uttrykk for økonomisk nedgang over tid. I tredje kvartal i år skrumpet den britiske økonomien inn med 0,4 prosent, viser offisiell statistikk.

(NTB)

Hold deg oppdatret med vårt gratis nyhetsbrevsom blir sendt ut en gang i uken!

"
Powered by Labrador CMS