PC skolegutt cb566405

Datatilsynet får flere oppgaver

Re­gje­rin­gen tar i re­vi­dert na­sjo­nal­bud­sjett tak i fle­re av Person­vern­kommisjonens an­be­fa­lin­ger, og fore­slår å be­nyt­te 5,1 mil­li­oner kro­ner på tre pro­sjek­ter i regi av Data­til­sy­net.

Publisert

Ett av dem bun­ner i un­der­sø­kel­ser som vi­ser at det trenges mer kunn­skap om per­son­vern og in­for­ma­sjons­sik­ker­het i næ­rings­li­vet.

Der­for skal Da­ta­til­sy­net gjen­nom­fø­re et pro­sjekt som tar sik­te på å øke be­visst­heten på dis­se om­rå­de­ne. Her kan person­vern­ombudene komme til å spille en sen­tral rolle, melder Teknisk Ukeblad.

"

Slet­ting på nett

I til­legg skal stat­li­ge kro­ner bru­kes til hjelp med å få slet­tet uøns­ke­de per­son­opp­lys­nin­ger på nett.

– Vi må kun­ne hjel­pe folk med å få kren­ken­de per­son­opp­lys­nin­ger slet­tet, sier fornyings- og ad­mi­nist­ra­sjons­mi­nis­ter Hei­di Gran­de Røys (SV).

Det skal star­tes et for­søk over to år. Hvis en slik hjel­pe­in­stans blir vel­lyk­ket, vil den kun­ne bli per­ma­nent.

Opp­læ­ring i sko­le­ne

Et annet pro­sjekt det fore­slås pen­ger til, er å øke kunn­ska­pen om per­son­vern i sko­le­ne. Person­vern­ut­ford­rin­ge­ne i grunn­sko­len skal kart­leg­ges, blant an­net fjern­syns­over­vå­king og pub­li­se­ring av bil­der av ele­ve­ne.

Det skal ut­ar­bei­des in­for­ma­sjons­ma­te­ri­ell slik at sko­lens an­sat­te kan få mer kunn­skap om per­son­vern. Da­ta­til­sy­net skal sam­ar­bei­de med ut­dan­nings­sek­to­ren i det­te ar­bei­det, mel­der de­par­te­men­tet.

Kilde: Teknisk Ukeblad

"
Powered by Labrador CMS