Politiøgskolen-i-Bodø

Eksplosiv økning av politistudenter

Politihøgskolen i Bodø vokser og får stadig flere klasser.

Publisert

Politistudenter øver pågripelse. (Ill. foto: Jan Tveita)

Veksten i antall studenter ved Politihøgskolen har vært eksplosiv siden starten i 1997, melder NRK Nordland. Mangelen på politifolk i Norge har ført til at antall klasser ved skolen har vokst fra to-tre klasser i begynnelsen til ti klasser i år. Men når skolen etter planen skal ha vokst til 12 klasser i 2011, er taket nådd. Det mener administrativ og faglig leder ved skolen, Torje Stokland.

- Det er en god størrelse med tanke på både lokaliteter og personale, sier han til NRK.

Studenter med kvalitet

Det var en hard politisk kamp som måtte utkjempes for å få Politihøgskolen lagt til Bodø. Men etter at skolen ble åpnet, har det meste gått oppover. I år er også kvaliteten på studentene bedre enn tidligere, sier Stokland.

- Vi har god søkning, og studentene har gode karakterer. Når de har kommet inn her, er konkurransementaliteten nesten i overkant høy, så de jobber voldsomt. Veksten ved skolen fører også til at det i år er ansatt fem nye lærere på skolen. Men aller viktigst for de mange kommunene som ikke klarer å få ansatt nok politifolk, er det at de mange studentene som nå går ut av skolen, vil søke seg jobb i Nord-Norge.

- Det er klart at når vi får 12 klasser, så vil det virke gunstig på søkingen til politijobber i Nord-Norge, sier Stokland.

(NRK Nordland)

"
Powered by Labrador CMS