Barack Obama

Enormt sikkerhetsopplegg rundt Obama

Sikkerhetstiltakene i forbindelse med Barack Obamas presidentinnsettelse savner sidestykke i historien. Titusentall politifolk og militære, kampfly, skarpskyttere og en pansret limousin skal forhindre at den nye presidenten blir utsatt for angrep.

Publisert

Departement of Homeland Security oppgir at det ikke eksisterer noe spesifikt trusselbilde, men at man er beredt på alle tenkelige katastrofer, medregnet et angrep med kjemiske våpen.

Livvaktsstyrken Secret Service overvåker sikkerhetsforberedelsene. Sjefen Mark Sullivan sier at det er det største arrangementet han har deltatt i i løpet av sin 25-årige karriere.

Politi og militære i full beredskap

Omkring 4000 politikonstabler fra Washington er utkommandert, i tillegg til 4000 politifolk fra andre distrikter rundt omkring i landet. Personell fra Secret Service, FBI og flere andre myndigheter deltar også. Totalt er 32 000 militære i tjeneste eller beredt til å rykke ut ved behov. Også sykehusene har full beredskap.

Luftrom og elver overvåkes

Helikoptre og kampfly bevokter luftrommet, elvene rundt Washington kontrolleres også. Broer som leder inn til byen er avstengt, og større deler av det sentrale Washington er helt avsperret. Skarpskyttere er på plass på takene til regjeringsbygninger, hoteller og museer.

Ny toppsikker limousin

Secret Service har avslørt at Barack Obama kommer til å ta i bruk en ny limousin. Den har kjælenavnet The Beast (Beistet). Utformingen er hemmelig, men bilen er sannsynligvis utrustet for å stå imot kjemiske angrep i tillegg til bombeangrep.

Alle tilskuere kontrolleres

Hver og en av de hundretusentalls mennesker som kommer til å stå langs presidentens kjørerute, vil blir kontrollert. Det samme gjelder de 240 000 som skal være til stede under selve innsettelsesseremonien.

Sykler forbudt

Sykler, dyr, ryggsekker og kjølevæsker er forbudt langs paraden. Våpen og ammunisjon av alle de slag er naturligvis også forbudt. Paraplyer er ikke tillatt i områdene der det kreves billett. (Washington TT-Reuters-AFP)

Powered by Labrador CMS