Hyttegata a110-2 trond

Får gratis brannalarm

De som bor i verne­verdige trehus på Kongsberg vil få gratis brann­alarm­anlegg for å hindre brann­spredning. Tiltaket gjøres mulig av finans­krise­pengene som koor­dineres av Riks­antikvaren.

Publisert

– Huseiere som bor i verne­verdige trehus i byen får nå gratis installasjon av brann­alarm­anlegg, sier vara­brann­sjef Egil Rognli i Kongsberg brann- og rednings­tjeneste til lokal­avisen Laagen­dals­posten.

Dette et av tiltakene for å sikre verne­verdige trehus. Brann­vesenet fikk i starten av oktober en million kroner av Riks­antikvaren for å utarbeide en brann­sikrings­plan og deretter iverksette tiltak.

I Aktuell Sikkerhet nr. 6-2009 kan du lese mer om hvordan ulike byer bruker midlene fra Riks­antikvaren til bybrann­sikring

"

Hyttegata er et av områdene i Kongs­berg med tett tre­hus­bebyggelse.

Gir alarm til vaktselskap

Konsulent­firmaet Muliti­consult ble hyret inn og har nå kommet med en rekke forslag.

450 huseierne har fått tilbud om en spesial­ordning der de får installert alarm av et vakt­selskap.

– Om det skulle oppstå brann vil vi, gjennom alarm­selskapet, bli varslet umiddel­bart. Jo flere som installerer brann­alarm jo bedre er det. Det er et kjempe­messig brann­fore­byggende tiltak.

Les også: Teknikk kan være til stor hjelp for å hindre brann i tett bebyg­gelse, men bør aldri være eneste virke­middel

Tørr-rør-sprinkling

Bygnings­eierne er også blitt bedt om tilla­telse til å installere fasade­sprinkling. Dette er et røropplegg på bygnings­fasaden der brann­vesenet kan koble til vann, og som raskt vil kunne hindre spredning om det skulle oppstå brann.

– Vi kommer til å anbefale 15-20 sprinkler­anlegg fordelt på de fire områdene, sier vara­brann­sjefen.

Les også: Tønsberg sikrer kalde loft med sprinkling

Huseierne vil også få tilbud om kursing og brann­øvelser. Brann­vesenet anbefaler dessuten at den enkelte hus­eier selv gjør noen enkle grep, som for­svarlig håndtering av søppel og å flytte gass­varmere til mer brann­sikre steder.

Les også: Millioner til bybrann­sikring i Trondheim

Hold deg oppdatert med vårt gratis nyhetsbrev som blir sendt ut en gang i uken!

"
Powered by Labrador CMS