Datakriminalitet 1

Finanskrisen fører til mer datakriminalitet

Økt datakriminalitet har vært et stort problem de senere årene. Nå frykter ekspertene at finanskrisen vil gjøre at det eksploderer.

Publisert

Ingenting tyder på at datakriminaliteten vil reduseres i nærmeste fremtid. Tvert imot mener ekspertene at finanskrisen vil sette ytterligere fart på utviklingen. En studie utført av sikkerhetsselskapet McAfee forteller at over fire av ti mener at oppsagte ansatte utgjør den største trusselen.

Som følge av finanskrisen prøver de fleste å spare inn penger der det er mulig. Selskaper lar derfor være å oppgradere sine sikkerhetssystemer, og konsekvensene er at det blir enklere å drive datakriminalitet.

Sikkerhetsrådgiver i det norske it-sikkerhetsselskapet Watchcom, Rune Harden støtter påstanden.

Oppgrader sikkerhetssystemene

- Det er ingen tvil om at datakriminaliteten øker kraftig, og vi ser sterke indikasjoner på at finanskrisen bidrar til det, sier Harden til Aftenposten.

Datakriminalitet øker raskt, og sikkerhetsselskapene er hele tiden på jakt etter nye kriminalitetsformer. På denne måten kan selskaper som oppgraderer sine sikkerhetssystemer føle seg trygge. De som kutter i sikkerheten, vil derimot være farlig utsatt i løpet av kort tid.

(Aftenposten)

Powered by Labrador CMS