Gamlebyen Fredrikstad3

Gamlebyen skal brannsikres

Fredrikstad kommune har søkt om penger til brannsikring av Gamlebyen, og har fått bevilget ca. en million kroner.

Publisert

Fra Gamlebyen i Fredrikstad. (Foto: Heidi Fjelland)

Regjeringen har gjennom sin tiltakspakke nå i vinter bevilget 77 millioner kroner gjennom Riksantikvarens budsjett til brannsikring av blant annet tette trehusmiljøer i Norge, melder Fredrikstad Blad. Åtte av dem befinner seg i Østfold, og Riksantikvaren har gitt et tilsagn om tilskudd på i alt 1,7 millioner kroner til fylket.

Fem tiltak i Gamlebyen

" Etter søknad fra Teknisk drift i Fredrikstad kommune har Riksantikvaren gitt tilsagn om tilskudd på inntil én million kroner, som fordeles på fem tiltak i Gamlebyen. Disse er:1. Brannsikring av vinduer i gavl: kr. 200 000,-.2. Fellesbranndeteksjon på loftene: kr. 300 000,-.3. Installasjon av utvendige brannslanger: kr. 200 000,-.4. Installering av brannskiller på loft: kr. 100 000,-. 5. Brannvarslingsdeteksjon i portrom: kr. 200 000,-.

Mange deltakere

Prosjektgruppen for brannsikring av Gamlebyen samarbeider nå for å tilrettelegge brannsikringsarbeidet. I prosjektgruppen deltar representanter fra Gårdeierforeningen, Foreningen Gamle Fredrikstad og Fylkeskonservatoren i Østfold. Fra kommunen deltar Brannvesenet, Bygnings- og reguleringsavdelingen og Prosjektadministrasjon i Teknisk drift. Den praktiske gjennomføringen med å etablere anbudsunderlag for å få plassert de forskjellige delprosjektene, utføres av Prosjektadministrasjon og Brannvesenet i Teknisk drift sammen med kommunens sentrale innkjøpsfunksjon. Det praktiske arbeidet forventes å komme i gang etter sommerferien.

I alt 77 millioner kroner er stilt til rådighet til brannsikring av tette trehusmiljøer, middelalderkirker og særlig verdifulle og viktige kirker gjennom Regjeringens tiltakspakke.

(Fredrikstad Blad)

"
Powered by Labrador CMS