Phishing Landing 4933.jpg

Gir opplæring når du lures

Brukere som faller for e-post med phishing-forsøk, får nå opp­læring i sanntid. Hvis brukeren for­søker å gå inn på et nett­sted som er av­slørt for å drive med phishing, får brukeren i stedet en leksjon i data­sikker­het.

Publisert

Antikrim­verktøyet fungerer i sanntid. Tenk deg at en intetanende databruker får en e-post med link til en nettside. Nettsiden er tidligere avslørt som et phishing-sted.

Når brukeren klikker på linken, ledes han straks vekk fra nettsiden og får sikkerhets­instruksjoner om hva han eller hun bør gjøre.

Målet er å gi opplæring om data­sikkerhet til konsumenter når læreevnen er størst, nemlig når de nettopp er blitt utsatt for phishing. Brukeren ledes da til en nettside kalt The Phishing Education Landing Page, som du kan se her: http://education.apwg.org/r/

En prosjekt­beskrivelse finnes på education.apwg.org/r/about.html

"

The Phishing Education Landing Page gir deg gode råd når du nettopp er blitt utsatt for nettfisking.

Prosjektet er et samarbeid mellom APWG og CyLab Usable Privacy and Security Laboratory (CUPS) ved Carnegie Mellon University. APWG er et globalt samarbeid mellom aktører fra industrien, politiet og myndig­hetene, med mål å eliminere identitets­tyveri og svindel som følge av internett­bruk.

– Vår forskning har vist at de fleste nettbrukere ikke vet veldig mye om nett­lureri og ikke vet at de kan beskytte seg med enkle midler, sier Dr. Lorrie Cranor, direktør ved CUPS.

– Folk er ikke interessert i data­sikkerhets­kurs. Men vi vet at brukere er påvirkelige umiddelbart etter at de har falt for et phishing-angrep, og at de da lettere husker opplæringen.

Du får gode råd om hvordan du kan bli mer oppmerksom på fiskeforsøk.

Systemet fungerer på en rekke språk og kan dermed gi opplæringen i brukerens eget morsmål. Greg Ogorek i selskapet Cyveillance sier det slik:

– Phishing-angrep er den vanligste og mest lønnsomme svindel­metoden for kriminelle.

Så langt er systemet oversatt til 19 ulike språk, mens det jobbes med flere titall nye, deriblant norsk.

Kilde: Pressemeldingen Counter-eCrime Coalition Deploys Real-Time Internet Safety Education Program fra APWG

Hold deg oppdatert med vårt gratis nyhetsbrev som blir sendt ut en gang i uken!

"
Powered by Labrador CMS