Aktuell_Sikkerhet-6-09-Fors

Hotellbransjen tar opp kampen mot ran

Siste nummer av Aktuell Sikkerhet før jul er snart i postkassen din. Ett av temaene er at hotellbransjen ruster seg mot ran.

Publisert

Aktuell Sikkerhet nr. 6-09. (Foto: Jan Tveita)

I år har flere hoteller, spesielt i Oslo, blitt ranet. Nå ønsker bransjen å få på plass mottiltak mot uvesenet.

– Antall hotellran og tyverier i bransjen har økt, og ranene er blitt grovere, sier HMS-rådgiver Gro Haugen i NHO Reiseliv. Der det er kontanter, vil det alltid være en ransrisiko. Derfor er det viktig at både hoteller og restauranter raskest mulig foretar en risikovurdering og etablerer en god beredskap. Å bli utsatt for et ran skaper betydelig angst, og ikke sjelden langvarige psykiske problemer for de ansatte eller gjester som utsettes for det.

Les mer om hvordan hotellbransjen ruster seg mot ranerne i Aktuell Sikkerhet!

Finanskrise gir bedre brannsikkerhet

35 finanskrisemillioner skal løfte brannsikkerheten i tette trehusområder. Regjeringen presenterte i januar sin plan for å holde sysselsettingen oppe i vanskelige tider. Av en pakke på 223 millioner til kulturminnevern skulle ca. 35 gå til brannsikring av registrert, verneverdig, tett trehusbebyggelse. Hvordan har aktørene brukt pengene så langt? Aktuell Sikkerhet har sett på hva krisepakkepenger er brukt til i Bergen, Trondheim og Tønsberg.

Sikkerhet i varehandelen

Europeiske butikkjeder tar i bruk systemer der kunden selv skanner og betaler varene sine. Systemene er blitt bedre på sikkerhet og brukervennlighet, men har ennå noe å gå på. Les mer om selvbetjente kasser i bladet!

For øvrig besøkte Aktuell Sikkerhet messen Butikkleverandør ’09 for å se hva den hadde å tilby av sikkerhetsprodukter. Trenden er å kombinere sikkerhet med systemer for kundestrømsanalyse, innredning og mersalg, skal vi tro utstillerne.

Sikrer sitt revir selv

Aktuell Sikkerhet har også besøkt it-leverandøren Komplett, som ser mange fordeler med å drifte områdesikringen sin selv. Ikke overraskende skjer dette i form av kameraovervåking. Les mer om hvordan Komplett gjør det i bladet!

For øvrig kan du lese mer nytt fra sikkerhetsbransjen og også få med deg flere nye produkter og bøker i dette nummer av Aktuell Sikkerhet.

God lesning!

Powered by Labrador CMS