Brannslokking 3

Konferanse om samfunnssikkerhet

Hva er ak­sep­ta­bel ri­si­ko? Hvem leg­ger lis­ten for hvil­ken ri­si­ko som er ak­sep­ta­bel? Kan god be­red­skap opp­veie fare? Det­te er blant te­ma­ene på kon­fe­ran­sen ”Sam­funns­in­ter­es­ser og ak­sep­ta­bel ri­si­ko” i Stav­an­ger 12. ja­nu­ar.

Publisert

Kon­fe­ran­sen ar­ran­ge­res 12. ja­nu­ar 2009 på Quality Air­port Ho­tel Stav­an­ger, Sola. Arran­ge­men­tet er et tverr­fag­lig sam­ar­beid mel­lom DSB, Fyl­kes­man­nen i Ro­ga­land, Roga­land po­li­ti­dis­trikt, FOHK, og Uni­ver­si­te­tet i Stav­an­ger. Må­let er å bi­dra ska­pe de­batt på tvers av sek­to­rer og å pre­sen­te­re ny kunn­skap.

Kon­fe­ran­sen tar sik­te på å øke både kom­pe­tan­se og for­stå­el­se – for bed­re å bli i stand til både å fore­byg­ge og å hånd­te­re uøns­ke­de hen­del­ser. Med ut­gangs­punkt i Stav­an­gers uni­ke si­tua­sjon som sen­tral are­na for na­sjo­nal og in­ter­na­sjo­nal kom­pe­tan­se­ut­vik­ling på om­rå­det, skul­le kon­fe­ran­sen være so­lid for­ank­ret.

Fo­kus for kon­fe­ran­sen i 2009 vil være knyt­tet til spørs­mål om­kring hva som er ak­sep­ta­bel ri­si­ko. Hvem leg­ger lis­ten for hvil­ken ri­si­ko som er ak­sep­ta­bel? På hvil­ken måte end­res vår hold­ning til ri­si­ko når vik­ti­ge øko­no­mis­ke og po­li­tis­ke hen­syn kol­li­de­rer med sik­ker­hets­hen­syn? Hvor­dan kan vi leve med ri­si­ko? Kan en god be­red­skap opp­veie fare? Det­te er tema som vil bli be­lyst og drøf­tet i lø­pet av da­gen.

Les mer om program og påmelding hos UiS og DSB.

"
Powered by Labrador CMS