ID-svindel cbox1039572

Lager feller for id-tyver

20 med­ar­bei­de­re fra 16 virk­som­he­ter møt­tes til work­shop om vik­ti­ge til­tak mot id-ty­ve­ri. Etter to timers intens job­bing had­de pro­sjek­tet over 150 ide­er til å re­du­se­re slik kri­mi­na­li­tet.

Publisert

Christian Meyer er en av prosjekt­lederne for ID-tyveri­programmet.

Det er sta­tus fra en work­shop i regi av id-tyveri­prosjektet. Målet med ar­beids­møtet var å klek­ke ut ide­er om hvor­dan vi kan ta knek­ken på iden­ti­tets­ty­ve­ri­er, melder Security Valley og Teknisk Ukeblad.

Det er Se­cu­ri­ty Val­ley og Norsk sen­ter for in­for­ma­sjons­sik­ring (NorSIS) som står bak pro­sjek­tet. For­må­let er å stoppe ty­ve­ri­ene, fin­ne tek­no­lo­gis­ke virke­mid­ler og etab­le­re til­tak for næ­rings­liv, of­fent­lig sek­tor og inn­byg­ge­re.

Ar­beids­grup­pen job­ber der­et­ter vi­de­re med å sor­te­re og pri­ori­te­re for­sla­get. Det ble fo­ku­sert rundt dis­se te­ma­ene:

" - Av­skrek­ke ID-tyven - Til­tak for be­folk­nin­gen - Til­tak i of­fent­lig sek­tor - Til­tak for næ­rings­li­vet- Tek­no­lo­gis­ke virke­mid­ler

De vik­tig­ste vir­ke­mid­le­ne som ble pri­ori­tert blant for­sla­ge­ne, er etab­le­ring av en hjel­pe­lin­je for id-tyveri­ofre og et re­gis­ter for va­li­de­ring av stjål­ne el­ler tap­te iden­ti­tets­pa­pi­rer (pass, fø­rer­kort, bank­kort).

Under idé­myl­drin­gen kom det også krav om at of­re­ne må slip­pe å ta be­vis­byr­den - virk­som­he­te­ne må selv ta an­svar for å ve­ri­fi­se­re at den som kjø­per, er den han gir seg ut for og (ved be­drifts­kjøp, har full­makt fra be­drif­ten).

Grup­pen ser det også som meget vik­tig at po­li­ti­et nå tar tak i den nye loven om straff for id-tyveri og sta­tue­rer eks­emp­ler.

Kilder: Security Valley og Teknisk Ukeblad

Du kan lese mer om frem­driften i id-tyveriprosjektet i papir­utgaven av Ak­tuell Sik­ker­het nr. 3/2009.

"
Powered by Labrador CMS