Salten-Brann-2

Mange unødige brannalarmer

Salten Brann har så langt i år hatt rundt 150 unødige alarmer i Bodø.

Publisert

Varabrannsjef Fred Ove Opsjøn og brannkonstabel Arild Rasmussen i Salten Brann IKS i Bodø har måttet rykke ut til mange unødige brannalarmer hittil i år (Foto:Jan Tveita)

- Unødig alarm vil si at branndetektorene går av på grunn av for eksempel stekeos, mens falsk alarm er at noen med vilje har utløst brannalarmen, forteller avdelingsleder ved 110-sentralen, Ronny Langfjord, til nettstedet til Avisa Nordland.

I hele 2008 hadde Salten Brann i overkant av 350 unødige alarmer, mens de så langt i år har hatt i overkant av 150. Langfjord forteller at de unødige brannene ofte blir utløst i en del store boligblokker, ved kommunale omsorgsboliger og bedrifter. Damp, støv og matos er med på å utløse alarmene.

- Det er ikke et problem, men vi ønsker å få ned antallet på de unødige alarmene. Det er i gjennomsnitt én utrykning i døgnet, og vi må avbryte det vi holder på med. Vi jobber kontinuerlig med det, både gjennom bevisstgjøring, informasjon og ved å flytte detektorer. Når en bygning har fra ti til flere hundre detektorer, er det ganske stor sjanse for at de går av, sier Ronny Langfjord til an.no.

"
Powered by Labrador CMS