Brannbil-colourbox

Mangler dokumentert skogbrannberedskap

Av 100 kon­trol­ler­te brann­vesen mang­ler halv­par­ten til­freds­stil­len­de do­ku­men­ta­sjon av skog­brann­bered­skapen.

Publisert

De aktuelle kom­mu­ne­ne får nå be­skjed om å ut­ar­bei­de skrift­li­ge pla­ner for hvor­dan de skal hånd­te­re skog­bran­ner, mel­der Direk­to­ra­tet for sam­funns­sik­ker­het og bered­skap (DSB).

Illustrasjonsfoto.

Alle kom­mu­ner og brann­vesen har plikt til å ut­ar­bei­de skrift­li­ge bered­skaps­pla­ner for skog­brann.

- Skrift­lig do­ku­men­ta­sjon er nød­ven­dig slik at alle be­rør­te kan gjø­re seg kjent med an­svar, ru­ti­ner og til­gjen­ge­li­ge res­sur­ser, sier av­de­lings­le­der Arn­stein Pedersen i DSB.

- Dess­uten bi­drar sel­ve pro­ses­sen med å ut­ar­bei­de en slik plan til økt be­visst­het og år­vå­ken­het om ut­ford­rin­ge­ne en skog­brann fø­rer med seg.

DSB er fag­myn­dig­het for brann­ve­se­net og fører jevn­lig til­syn over hele lan­det. Denne våren er det gjen­nom­ført en tilsynsaksjon ved­rø­ren­de skog­brann­be­red­skap, og 100 brann­vesen ble bedt om å do­ku­men­te­re bered­skapen.

- Mang­len­de do­ku­men­ta­sjon betyr ikke nød­ven­dig­vis at brann­ve­se­net er ufor­be­redt. Vi har lø­pen­de for­mell og ufor­mell kon­takt med alle lan­dets brann­ve­sen og har god over­sikt over til­stan­den. Vårt inn­trykk er at de aller fleste brann­vesen er ut­styrt og for­be­redt på å hånd­te­re en skog­brann, sier Pedersen.

Kilde: Mange brannvesen uten dokumentert skogbrannberedskap (DSB)

"
Powered by Labrador CMS