Ordensvakter

Mer politi i gatene

OiO er Ordensvaktbedriftenes interesseorganisasjon. OiO ble stiftet fordi det ikke har vært en sentral stemme for ordensvaktbedrifter i Norge.

Publisert

Etter helgens skytedrama på Karl Johans gate i Oslo ser OiO at vi nå må komme med en uttalelse. OiOs medlemmer har ordensvakter stasjonert på forskjellige utesteder i Oslo og omegn. Vi ser et økende voldsbilde, hvor det blir tatt i bruk kniver og også skytevåpen i større grad enn før. Denne utviklingen tror OiO ikke vil stoppe før politiet får midler og ansatte til igjen å kunne patruljere gatene, i stedet for å rykke ut ved hendelser. OiO mener at regjeringen må ta dette på alvor, og bevilge penger og ressurser til ansettelser i politiet med umiddelbar virkning.

Ordensvakter trår til

I mange tilfeller er det ordensvakter som må trå til i situasjoner hvor slagsmål forekommer. Dette er i de fleste tilfeller slagsmål med flere personer, hvor ordensvaktene blir i mindretall, og vil derfor ha vanskeligheter med å kontrollere og avverge situasjoner. I mange tilfeller vil disse slagsmålene eskalere før politiet er på plass.

Slutter å ringe politiet

Skytedramaet i Karl Johan natt til lørdag mener OiO er en direkte konsekvens av for lite politi i gatene. På generell basis har ansatte i OiOs bedrifter sluttet å ringe politiet i mange tilfeller hvor det egentlig er nødvendig. Dette skjer fordi ordensvaktene vet at det ofte tar lang tid å komme gjennom til operasjonssentralen for å få den hjelpen de trenger.

Liv og helse i fare

Ordensvakter har som hvilken som helst vanlig borger krav til å gå inn i situasjoner hvor liv og helse er i fare. Som vi så nå i helgen, var det flaks at liv ikke gikk tapt, men vi vet ikke hva som vil skje hvis noe lignende skjer igjen. I tillegg er det forventet av publikum at ordensvakter skal gripe inn i situasjoner for å avverge, men i mange tilfeller faller dette utenfor ordensvaktens arbeidsområde, og i tillegg er det i mange tilfeller situasjoner som krever politiets inngripen. OiO krever at regjeringen ved justisdepartementet kommer på banen og redegjør for hvordan de vil angripe denne problematikken, og om vi vil kunne forvente å se flere politi i gatene fremover.

Relaterte artikler

    Powered by Labrador CMS