Eliaden-Nosif.jpg

Mer sikkerhet på Eliaden

- Sikkerhetsmessen Safe-Sec er lagt på is. Vi oppfordrer bransjen til å slutte opp om Eliaden neste år, der det skal skapes et sikkerhetsmiljø.

Publisert

Norsk Sikkerhetsforening, Noralarm og Alarmgrossistenes Forening samler seg til felles satsing på Eliaden. (Foto: John Petter Reinertsen)

Dette sier Randmod Omarhaug, visepresident i Norsk Sikkerhetsforening (Nosif).

- I mange år har vi arrangert sikkerhetsmessen Safe-Sec. Selv om arrangementet var en knallsuksess på 1990-tallet, har det vært tungt å trekke videre. Derfor har vi bestemt oss for å legge arrangementet på is og heller samarbeide med Eliaden, fortsetter Omarhaug.

- Her møter vi et bredere publikum, samtidig som vi trekker med oss nye besøkende som ellers ikke ville vært interessert.

Randmod Omarhaug og Nosif legger Safe-Sec på is og satser på Eliaden. (Foto: Knut Randem)

Selv om det ikke er klarlagt hvordan sikkerhetsutstillerne skal organiseres, ser Omarhaug ikke for seg at de skal isoleres i en egen hall.

- Det er viktig å samle sikkerhetsbransjen og lage en sikkerhetsmesse på Eliaden. Vi tror mange utstillere og besøkende vil ha nytte av at sikkerhetsbransjen blir bredere representert på utstillingen. Beslutningstakere på dette fagområdet har tidligere manglet på Eliaden.

- Vi tar også ansvaret for konferanseprogrammet på vårt fagområde. Her blir mennesket inn mot teknikken et viktig tema.

Beslutningstakere

- Nosif representerer mange betydelige beslutningstakere og sluttbrukere i sikkerhetsbransjen. Av rundt 300 medlemmer er 90 bedriftsmedlemmer, blant andre Nasjonal sikkerhetsmyndighet, Forsvaret, Norges Bank, store sykehus og mange store og små private bedrifter.

- Bedriftsmedlemmene kan deles i tre grupper: Myndigheter, leverandører av produkter og tjenester og bedrifter som har behov for å passe på seg selv og sine omgivelser.

I tillegg til Safe-Sec arrangerer Nosif en årlig sikkerhetskonferanse. Mens Safe-Sec blir lagt på is, fortsetter sikkerhetskonferansen som før.

- Bransjen har en rekke utfordringer. Mest aktuelt er en ny lov om vaktvirksomhet. At Politiet ikke strekker til, gir private vektere oppgaver i det offentlige rom. Vaktbransjen arbeider også med et renomméprosjekt for å skape en mer hederlig omtale av arbeidet vekterne gjør.

Kameraovervåking

- Enklere logging og lagring av personopplysninger vil skape nye teknologiske utfordringer. Hvilke krav som skal gjelde ved installasjon av kameraer, er en annen aktuell problemstilling.

Kompetanse

- Dessuten er vi svært opptatt av kompetansebygging. Blir regelverket fulgt? Er bedrifter og virksomheter i Norge forberedt på krise? Er det gjennomført risikoanalyser og laget beredskapsplaner og kontinuitetsplaner? Her er det mange som har mye ugjort, sier Omarhaug.

Fornøyde leverandører

- Vi gleder oss til å samle medlemmene på Eliaden, sier styremedlem Jan Tore Borgen i Noralarm og AGF

Jan Tore Borgen, styremedlem i Noralarm (en bransjeforening for brannalarmleverandørene) og Alarmgrossistenes forening (AGF), gleder seg over at medlemmene kan samle ressursene på ett stort arrangement annet hvert år.

De to foreningene med henholdsvis 15 og 13 medlemsbedrifter representerer stort sett det som finnes av leverandører og grossister i denne delen av bransjen.

- Mesteparten av våre medlemmer har deltatt både på Safe-Sec og Eliaden. Det ble mye med én messe hvert år. Mange av medlemmene satset etter hvert kun på Eliaden. Derfor er det positivt at vi nå kan ha full oppmerksomhet på denne.

Sikkerhetstorg

Borgen forteller at både Noralarm og AGF er opptatt av å samle medlemmene i et torg eller et fellesområde på Eliaden.

- Vi meget godt fornøyd med at Nosif også er med på dette. De representerer viktige beslutningstakere og gir arrangementet en ekstra tyngde vi trenger for å bli enda mer synlige Nosif er en viktig støttespiller for oss i Eliade-sammenheng.

- For oss blir det viktig å samle ressursene om Eliaden og gjøre den til vår viktigste møteplass, oppsummerer Jan Tore Borgen.

(Pressemelding)

Powered by Labrador CMS