Bybrannen-i-Trondheim

Millioner til brannsikring i Trondheim

Hvis du bor i verneverdig, tett trehusbebyggelse i Trondheim og frykter brann, kan du søke om støtte til brannsikringstiltak.

Publisert

Bybrannen i Trondheim 7.desember 2002. (Foto: Geir Gjelseth)

Riksantikvaren har bevilget 4,4 millioner til Trondheim i år for at det skal iverksettes brannsikringstiltak i verneverdige trehusbebyggelser. To millioner av disse er satt av til huseiere som bor i slike byområder. Nå kan disse få penger til å gjennomføre brannsikringstiltak.

Søknadsfrist 31. august

- Folk som bor i sårbare områder, kan søke om midler til å gjennomføre tiltak for brannsikring. Søknadsfristen er 31. august, sier prosjektleder Ole Anders Holmvaag til nettstedet til Adresseavisen. Tiltakene kan omfatte alt fra å sette opp en brannvegg, en utvendig brannslange eller utbedring av sprinkelanlegg.

Vil sikre hele områder

Prosjektet er et samarbeid mellom Trondheim kommune, byantikvaren og Trøndelag brann- og redningstjeneste. Bakgrunnen er et tidligere bystyrevedtak, der politikerne vedtok brannstrategiplan etter de mange brannene i Trondheim.

- Hensikten med midlene er å ivareta hele områder, og ikke bare enkeltbygninger, sier Holmvaag, som ifølge avisen oppfordrer alle i målgruppen til å søke:

- Vi oppfordrer særlig folk som bor i den tette trehusbebyggelsen til å søke om midler til branntekniske utfordringer som kan forebygge brannspredning, sier han.

Resten av potten på 4,4 millioner kroner skal brukes til å utarbeide et digitalt verktøy sammen med konsulentbransjen som skal kartlegge trehusbebyggelsen bedre. 400 000 kroner skal i tillegg brukes til å utarbeide en sårbarhetskartlegging over de utsatte områdene i Trondheim.

(adressa.no)

"
Powered by Labrador CMS