Symantec MJ

Narres med Michael Jackson

En in­ter­nett-orm spres nå som Mic­hael Jack­son-bil­der. Jack­son og Twitter er de nye spamfavorittene, vi­ser Symantecs spamrapport for juni.

Publisert

Døds­fal­let til Mic­hael Jack­son ble raskt pluk­ket opp som agn av de som sen­der søp­pel­post på in­ter­nett i sto­re meng­der, vi­ser Symantecs spamrapport.

Må­neds­rap­por­ten ad­va­rer spe­si­elt mot et ved­legg til spam-mel­din­ge­ne som ut­gir seg for å være san­ger og bil­der av Jack­son, men som i vir­ke­lig­he­ten in­ne­hol­der en "orm" - et selv­spre­den­de da­ta­vi­rus som for­sø­ker å sprer seg selv vi­de­re der­som bru­ke­ren åp­ner ved­leg­get.

Spam-meldingene utgir seg for å inneholde eksklusiv informasjon om Michael Jackson. (Ill.: Symantec)

Same old story: Nar­re da­ta­bru­ke­re

And­re spamforsøk går ut på å nar­re mot­ta­ke­ren til å opp­gi sen­si­tiv per­son­in­for­ma­sjon for å få re­fun­dert bil­lett­pen­ger til Jacksons Lon­don-kon­ser­ter, og for­fals­ke­de ad­res­ser til vi­deo­klipp som i ste­det åp­ner nett­si­der med ond­sin­net kode.

90 pro­sent av e-pos­ten i ver­den er spam, vi­ser Symantecs rap­port, som hen­ter inn e-post­da­ta fra vaktpostsystemer over hele ver­den.

Nye an­grep i so­sia­le me­di­er

Spam­mer­ne føl­ger også framveksten av nye so­sia­le me­di­er. I juni ob­ser­ver­te Sy­man­tec en rek­ke fals­ke e-post­in­vi­ta­sjo­ner som til­sy­ne­la­ten­de kom fra Twitter-bru­ke­re, men med helt and­re hen­sik­ter.

Se opp for ved­leg­get "Invitation Card.zip", det kan nok en gang in­ne­hol­de en massemailende in­ter­nett-orm.

E-post-invitasjonene kommer tilsynelatende fra Twitter-brukere. (Ill.: Symantec)

Les om det­te og mer i Symantecs spamrapport som kan las­tes ned her: http://www.symantec.com/business/theme.jsp?themeid=state_of_spam

Kilde: Pressemelding fra Symantec

"
Powered by Labrador CMS