NSM Årsrapport 2008 s1

NSM gir ut årsmelding

For før­s­te gang gir Na­sjo­nal sik­ker­hets­myn­dig­het ut en års­mel­ding ret­tet mot of­fent­lig­heten.

Publisert

Faksimile fra NSMs årsrapport for 2008.

- Vi har for­søkt å po­pu­la­ri­se­re vik­ti­ge fag­om­rå­der som NSM job­ber med. Det er fordi vi fin­ner dis­se om­rå­de­ne så vik­ti­ge at fle­re bør vite om dem enn fag­fol­ke­ne selv, skri­ver di­rek­tør Kje­til Nil­sen i for­or­det.

Års­mel­din­gen in­ne­hol­der der­for den­ne gang også et ugra­dert sam­men­drag av NSMs år­li­ge rap­port om sikker­hets­tilstanden.

I lø­pet av fjor­året har NSM vi­de­re­ut­vik­let tilsynsmetodikken for å brin­ge den i tråd med all­men­ne prin­sip­per for stat­lig til­syn. Di­rek­to­ra­tet har også ar­bei­det med å for­enk­le og ef­fek­ti­vi­se­re pro­ses­sen for sik­ker­hets­god­kjen­ning av in­for­ma­sjons­sy­ste­mer og etab­lert en sen­tral ka­pa­si­tet for inn­trengnings­testing knyt­tet til gra­der­te sy­ste­mer.

I de­sem­ber 2008 gjen­nom­før­te NSM sam­men med Di­rek­to­ra­tet for sam­funns­sik­ker­het og be­red­skap (DSB) Nor­ges før­s­te na­sjo­na­le cy­ber­øv­el­se IKT 08.

Forsiden til NSMs årsrapport for 2008.

NSM har ar­bei­det vi­de­re med å ut­vik­le et tverr­fag­lig IKT-trus­sel­bil­de, her­un­der å etab­le­re en eks­tern ko­or­di­ne­rings­grup­pe med del­ta­kel­se fra PST og E-tje­nes­ten og sek­tor­vi­se trus­sel- og sårbarhetsråd.

Di­rek­to­ra­tet har også sett nær­me­re på hvor­dan kon­trol­len med luft­fo­to­gra­fe­ring og kart­produksjon i frem­tiden bør hånd­te­res. In­ter­na­sjo­nalt har NSM hatt et ut­strakt ut­vik­lings­ar­beid på sik­ker­hets­si­den.

På den ut­ad­ret­te­de si­den har NSM blant an­net ut­gitt et te­ma­hef­te for sik­ker­het knyt­tet til nett­sam­funn, og ut­vik­let en dag­lig mediebrief som er gjort til­gjen­ge­lig for eks­ter­ne ak­tø­rer.

Les mer hos NSM

"
Powered by Labrador CMS