Dollar sedler cb966065

Phisher etter storfisk

Kjeltringer som forsøker å lure deg ved hjelp av phishing, satser stadig større. FBI melder om forsøk på å stjele ialt 100 millioner dollar fra bedriftskonti.

Publisert

Det amerikanske føderale politiet FBI ser nå ukentlige tilfeller av svindel og forsøk på svindel mot virksom­heter. Både små og mellom­store bedrifter, lokal­myndigheter og skoler er blitt utsatt for forsøk, melder nettstedene CNET News og Silicon.com.

Phishing-angrepene retter seg vanligvis mot ansatte som foretar finansielle overføringer i virksomheten. Navn og kontakt­opplysninger på interessante ansatte finner kjeltringen som regel på virksom­hetens egen nettside.

"

Svindleren får gjerne tak i aktuelle ansatte gjennom bedriftens egen nettside.

Svindleren sender typisk en e-post som inneholder en link til en nettside. Hvis den ansatte klikker på linken, installeres programvare som registrerer taste­trykkene på den ansattes datamaskin. I andre tilfeller har programmet vært sendt som vedlegg til e-posten.

Kjeltringen får dermed tak i den ansattes brukernavn og passord. I noen tilfeller utnyttes dette til å opprette en ny bruker­konto, i andre tilfeller til å overføre penger umiddelbart.

Pengene overføres til privat­personer som har sagt seg villige til å låne ut kontoen sin. Denne personen sender deretter pengene videre til kjeltringenes konti. Pengebeløpet deles som regel opp i så små kvanta at over­føringene ikke oppdages av bankens rapporterings­rutiner overfor myndighetene.

FBI mener at mange kriminelle er i ferd med å dreie virksom­heten sin fra å stjele fra privat­personer til å stjele innloggings­opplysninger fra bedrifter, fordi den potensielle gevinsten er så mye større. Et medvirkende problem er at små og mellomstore bedrifter ofte ikke er bedre beskyttet enn privat­personer.

Hold deg oppdatert med vårt gratis nyhetsbrev som blir sendt ut en gang i uken!

"
Powered by Labrador CMS