Haugarlia i Tønsberg 2

Plan mot brann i eldre trehus

Det planlegges flere tiltak i Tønsberg for å sikre den eldre trehusbebyggelsen. Men det er vanskelig å sikre seg mot påtente branner.

Publisert

Det sier branningeniør Jan Tore Dilling i Vestfold interkommunale brannvesen (VIB) til NRK. Han er med i prosjektgruppen Tett trehusbebyggelse Tønsberg (TTT) som snart legger fram en rapport om sikring av den eldre bebyggelsen.

Stor fare for brann

Ved en brann i tett bebyggelse, er det stor fare for at brannen sprer seg slik at flere hus blir skadet. Gruppen har tatt for seg Haugarlia, Nordbyen og Fjerdingen. Bebyggelsen i Haugarlia fra Øvre Langgate og ned mot sjøen er foreløpig ikke med i den planen som legges fram. Disse byggene vil først bli tatt med når det er høstet erfaring fra sikring i Haugarlia.

Aktuelt med sprinkling

" -Det kan bli aktuelt både med sprinkling og områdedetektering med kamera, sier Dilling.Flere eldre hus kan også bli pålagt bedre brannsikring enn i dag, som for eksempel fullstendig sprinkling. Kommunen må også gjøre tiltak, med for eksempel den generelle avfallsordningen, men også parkeringsproblematikken og generell framkommelighet.- Vi planlegger blant annet å foreslå en lokal forskrift om søppelcontainere, sier Dilling. De seks brannene i Tønsberg natt til tirsdag, som trolig er påsatt, var i søplestativer. Fem av brannene var innenfor en radius av 300 meter.

Viktig med røykvarsler

Det viktigste er likevel de små tiltakene til den enkelte beboer iverksetter, i særdeleshet røykvarsler, for å hindre at menneskeliv går tapt.- Det er først og fremst i bygg der branner starter at det er fare for at menneskeliv kan gå tapt. En spredning til andre bygg får vanligvis ikke slike konsekvenser, sier Dilling.Rapporten skal være klar utpå våren og legges fram til politisk behandling før sommeren.(nrk.no)

"
Powered by Labrador CMS