Butikktyv

Se opp for sommertyvene

Sommeren er høysesong for butikktyver. Men følger du noen enkle råd, er det mulig å forebygge svinnet, sier sikkerhetsekspert.

Publisert

- Se opp for butikktyver i sommer, advarer sikkerhetsekspert Steinar Vadla Risa. (Ill. foto: Jan Tveita)

- Det er snart sommer og ferietid, men butikktyvene tar ikke ferie, advarer Steinar Vadla Risa i Sector Sikkerhetsbyrå AS. I teksten som følger under gir Risa deg noen sommertips i svinnforebyggende arbeid.

Profesjonelle tyver

- Butikktyveriene øker om sommeren. Spesielt ser varehandelen en økning i organiserte vinningstyverier der tyvene tar i bruk både spesialvesker, alarmfjernere og annet ekstrautstyr for å få med seg tjuvgodset ut av butikken, sier Risa.

Bruk de ansatte

- Den viktigste ressursen i det svinnforebyggende arbeidet er alle dere som jobber ute i butikkene, sier Risa. Gi derfor alle ansatte og spesielt sommervikarene en innføring i butikkens rutiner og instrukser. Fokuser spesielt på kassarutiner og pengehåndtering, og vær nøye med varemottak.

Gi kunden identitet

- God service er også en vesentlig del av det forebyggende arbeidet mot det eksterne svinnet. Kunder med ærlige hensikter setter pris på oppmerksomhet, men det gjør ikke butikktyven. Vær derfor aktiv selv på salgsflaten. På den måten fanger du opp kjøpsignaler fra kundene dine også.

- Følger du disse enkle rådene, er du garantert svinnreduksjon og økt lønnsomhet for butikken din, understreker Steinar Vadla Risa.

Powered by Labrador CMS