Sikkerhetskonferansen-2009

Sikkerhetskonferansen 2009

Sikkerhetskonferansen 2009 pågår på Thon Hotell Opera i Oslo.

Publisert

Seniorrådgiver Arne R. Simonsen i NSR har vært primus motor for Sikkerhetskonferansen 2009. (Foto: Jan Tveita)

Det er Næringslivets Sikkerhetsråd (NSR) som står bak den årlige Sikkerhetskonferansen. Konferansen ble offisielt åpnet i går av rådsleder Tor-Odd Danielsen, sikkerhetssjef for Samfunnssikkerhet i Telenor. Arrangementet går over to dager. Konferansen byr på et rikholdig og variert program.

Rådsleder Tor-Odd Danielsen i NSR åpner Sikkerhetskonferansen 2009.

Roy Stranden, PST. (Foto: Jan Tveita)

Hva er sikkerhet?

Seksjonssjef Roy Stranden sto for åpningsforedraget første dag. Her tok Stranden grundig for seg sikkerhetsbegrepet: Hva er sikkerhet? Hvordan oppnår virksomheten sikkerhet, og hvordan vet du at du har det? Videre dag én fikk konferansedeltakerne grundigere innblikk i tema som økonomisk kriminalitet og risikovurdering mot kriminalitet.

Beredskap mot terror

I dag er temaene under Sikkerhetskonferansen kriser og beredskap og informasjonssikkerhet. PST har blant annet utarbeidet en veileder for sikkerhets- og beredskapstiltak mot terror. Veilederen egner seg både for offentlig og privat virksomhet. For øvrig tar Post- og teletilsynet for seg den svenske FRA-loven, og hvilke konsekvenser denne omdiskuterte loven får for elektronisk kommunikasjon i Norge.

Erland Løkken er ny daglig leder i NSR. (Foto: NSR)

Powered by Labrador CMS