Bølsen-studentby-Oslo

Skal passe på studentene

Sikker­hets­sel­skapet G4S skal passe på studentene i Bjølsen studentby. Oppdraget går ut på å gjøre hver­dagen tryggere for studentene gjennom å sikre adgangs­kontroll til ni bygg i Bjølsen studentby.

Publisert

Bjølsen studentby. (Foto: Studentsamskipnaden i Oslo)

G4S vant anbudet på pris og beste løsning på utstyr. Oppstart er 12. oktober, og det første som blir gjort, er å skifte ut eksisterende adgangs­kontroll­system til Lenel OnGuard, et nytt og moderne sikkerhets­system med sømløst integrert alarm, adgangs­kontroll og ITV.

Opprettholde sikkerheten

– Vi er godt fornøyd med å utvide arbeidet vårt i forhold til studentenes sikkerhet i Oslo. Hoved­oppgaven vår rundt denne jobben er å opprett­holde sikkerheten rundt bygnings­massen, ha kontroll på hvem som skal ha og har adgang samt gi dem som bor her trygghet, sier Arne Grave, salgssjef i G4S.

SiO gir G4S fornyet tillit

Sikkerhetsløsningen benytter SiOs (Studentsamskipnaden i Oslo)

Arne Grave. (Foto: Jan Tveita)

eksisterende infra­struktur, og er et sømløst integrert sikkerhets­system. Løsningen er basert på et sentralisert over­ordnet system med en database som kommuniserer mot alle andre databaser som er nødvendig for at student­kortet kan benyttes til alt fra trening, bibliotek, ID, etc. og som adgangs­kort til boligene, og har utspring fra systemet til Universitetet i Oslo, også levert av G4S.

G4S leverer også vakt­tjeneste av typen Safe Community Services til SiOs studentbyer- og hus. Bomiljøvaktholdet omfatter 6000 boliger fordelt på 68 bygg. Vektere utfører inspeksjoner, utrykninger og gir assistanse ved behov.

Avhengig av trygghet

Hele leveransen av utstyr til en verdi av nærmere to millioner kroner skal installeres i 2009, med mulighet for ytterligere utvidelser i flere av SiOs student­boliger.

(Pressemelding)

Powered by Labrador CMS