Ibas-Kongsvinger-2

Sletter harddisken fullstendig

Ibas lanserer verdens mest kraftfulle degausser for 100 prosent sikker sletting av lagringsmedier.

Publisert

Ibas, Kongsvinger. (Foto: Jan Tveita)

Den nye degausseren er et resultat av at nye generasjoners harddisker og tapeteknologi krever et sterkere magnetisk felt for å bli slettet fullstendig. Produktet er utviklet på Kongsvinger og skal selges i mer enn 30 land, heter det i en pressemelding fra Ibas, som er et datterselskap av det USA-baserte sikkerhetsselskapet Kroll Ontrack. Nyskapningen får navnet Ontrack Eraser Degausser 3.0. Degausseren skal inngå i Kroll Ontracks produktspekter verden over og skal selges i 30 land.

Kraftig elektromagnet

En degausser er en kraftig elektromagnet som benyttes til å slette defekte lagringsmedier der vanlig sletteprogramvare alene ikke kan benyttes. Degausseren vil effektivt slette data ved at lagringsmediet blir utsatt for et sterkt magnetfelt som sletter all lageret informasjon på mediet. Ontrack Eraser Degausser genererer 10 000 gauss i senteret av lagringmediet, og når en peak-verdi opp mot 18 000 gauss. Den tidligere Ibas-degausseren oppnådde en peak-verdi på 11 500 gauss.

Sletter lagre av defekte lagringsmedier

Ontrack Eraser Degausser 3.0

Ibas har de siste årene hatt en stor etterspørsel etter degaussere fra privat næringsliv og det offentlige som ønsker å slette lagre av defekte lagringsmedier. Ofte er dette lagringsmedier med sensitiv informasjon som ikke kan slettes ved hjelp av software. Mange av disse kundene velger også å benytte degausseren for å slette defekte harddisker med gyldig garanti før disken sendes videre til fabrikanten.

Personopplysningsforskriften

Sikkerhetsbestemmelsene i personopplysningsforskriften § 2-11 fastslår at lagringsmedier som skal avhendes, skal slettes fullstendig og permanent, og om nødvendig destrueres fysisk.

Godkjent av NSM

NSM, Nasjonal sikkerhetsmyndighet i Norge, har godkjent Ontrack Eraser Degausser for sletting av magnetisk lagringsmedia som inneholder gradert informasjon til og med hemmelig. Degausseren sletter harddisker, tape, disketter og andre type magnetiske medier med formfaktor 3,5" eller mindre på en miljømessig og sikker måte. Ingen harddisker og nyere tapeteknologi med fabrikkinnspilt servospor vil kunne gjenbrukes, mens eldre tapetyper, disketter og videobånd kan benyttes på nytt. For hard disker som skal gjenbrukes etter sletting, anbefales sletteprogrammet Ontrack Eraser fra Ibas.

Veiledende pris for Ontrack Eraser Degausser 3.0. er 125 000,- eks mva.

For ytterligere informasjon, besøk hjemmesiden til Ibas.

(Pressemelding fra Ibas)

"
Powered by Labrador CMS