Biltyv-1

Stoppet 17 biltyver på en uke

Et nytt sikkerhetssystem mot biltyveri senker hastigheten på bilen, samtidig som det gjør det umulig å starte motoren på nytt.

Publisert

(Ill.foto: Colourbox.com)

En nyutviklet billås viser en uke etter lanseringen stor suksess for den amerikanske bilgiganten General Motors, skriver VG Nett. Det amerikanske bilselskapet slapp forrige uke en mer avansert utgave av det trådløse assistansesystemet OnStar.Den ekstra funksjonen gjør det mulig å stanse en stjålet bil ved umiddelbart å fjernlåse bilen. Etter bare en uke på markedet skal billåsen ha reddet 17 stjålne biler i USA.

Overvåker bilen

" Det trådløse systemet Onstar er imidlertid ikke nytt. Det begynte som et samarbeid mellom GM, Electronic Data Systems og Hughes Electronics Corporation i 1995, og har så langt blitt integrert i nesten én million GM-modeller.I fjor kom en tyverisikkerhetsfunksjon som gjorde det mulig å sakke ned farten på stjålne biler, og forrige uke lanserte amerikanerne enda en ny type tjeneste: Remote Ignition Block.En bemannet OnStar-sentral vil ved hjelp av GPS lokalisere den nøyaktige plasseringen til bilen, samtidig som politiet informeres om tyveriet. I tillegg til muligheten til å senke hastigheten på kjøretøyet, blir det nå også lagt til en funksjon som gjør det umulig å starte en stanset motor på nytt. Ifølge General Motors skal 17 biler ha blitt stanset av tjenesten en uke etter lanseringen, de fleste innen en time etter at bilen hadde blitt meldt stjålet.

Andre tjenester

Det utvikles stadig nye typer tjenester rettet mot tyverisikkerhet. På bilmessen Bil 07 ble det for eksempel vist fram et avansert sporingssystem som kommuniserer med vaktselskapet Falck. Sporingstjenesten oppga nøyaktig plassering av bilen til enhver tid, og varslet bileier når den ble stjålet. Systemet har imidlertid ingen funksjon som gjør det mulig å stanse bilen.Tidligere i vår viste studenter ved University of Saskatchewan i Saskatoon fram et system som gjorde det mulig å stanse bilen ved hjelp av en SMS. Studentene viste hvordan bilen ville stanse helt, kun 30 sekunder etter at melding var blitt sendt.

(VG Nett)

"

Relaterte artikler

    Powered by Labrador CMS