It-sikkerhet 1

Stor interesse for selvtest om id-tyveri

17. juni ble nett­siden til det na­sjo­nale id-tyveri­prosjektet lansert. Til nå har over 21 000 vært innom siden og 4500 har gjort ferdig selv­testen.

Publisert

Selvtesten øker bevisst­heten rundt id-tyveri.

Så langt er det registrert over 21.000 treff fra 69 land og 40.000 sidevisninger. Nettsiden har også gitt ca. 150 nyhets­oppslag siden lanseringen.

Hen­sik­ten med nett­siden er å gi råd om hvor­dan pri­vat­per­so­ner og be­drif­ter kan fore­bygge, opp­dage og be­kjem­pe id-tyveri. På siden in­vi­te­res bru­ker­ne til å ta en selv­test for finne ut hvor ut­satt de er for id-tyveri.

Ta testen du også. Kan­skje er du mer ut­satt enn du liker?

Les også: Har lansert test for id-tyveri

Id-tyveri­prosjektet er et na­sjo­nalt pro­sjekt som har som for­mål å redusere / begrense om­fan­get av iden­ti­tets­ty­ve­ri­er og mis­bruk av per­son­opp­lys­nin­ger. Bak står en rekke tunge ak­tø­rer in­nen fi­nans, for­sik­ring, data, of­fent­lig for­valt­ning med mer.

" Pro­sjek­tet fo­ku­se­rer på disse temaene: * Avskrekke id-tyven * Til­tak for be­folk­nin­gen * Til­tak i of­fent­lig sek­tor * Til­tak for næ­rings­livet* Tek­no­lo­gis­ke virke­mid­ler

Id-tyveri­prosjektet eies av NorSIS. Pro­sjekt­ledere er Christian Meyer fra Security Valley og Tone Hoddø Bakås fra NorSIS.

Finn ut mer om id-tyveri og ta selv­testen på: http://idtyveri.info/

Kilde: Security Valley

"
Powered by Labrador CMS