pc skjerm_colourbox

Test passordet ditt

Bru­ker du fort­satt nav­net på bikkja som pass­ord? En mo­der­ne da­ta­tyv rår over di­gi­ta­le ord­bøker på at­skil­li­ge giga­byte, med ord, navn og ut­trykk fra nær sagt alle ver­dens språk. På denne sven­ske nett­siden kan du øve deg på å lage gode pass­ord.

Publisert

Er du blant dem som fort­satt klam­rer seg til pass­or­det fra 1995 el­ler har sam­me pass­ord over­alt, er det på tide å for­nye seg.

Det sven­ske PTS, som til­sva­rer vårt Post- og Te­le­til­syn, har la­get en in­ter­ak­tiv pass­ord­tester på sine nett­sider. Der kan du teste deg selv og lære mer om hvor­dan du lager gode pass­ord.

Det er lenge siden pass­ord på åtte bok­sta­ver ble an­sett som godt. I dag skal det helst være på 15-16 tegn el­ler mer, gjer­ne med en kom­bi­na­sjon av kryp­tis­ke tegn, tall, sto­re og små bok­sta­ver, for ikke å si de sær­nor­ske bok­sta­ve­ne æ, ø og å.

Pass­ord som en­ten er navn eller ord, nær sagt uan­sett språk, er in­gen ut­ford­ring i dag. Den slags tar au­to­ma­ti­ske knekke­prog­rammer seg av med lett­het.

Og du – selv­føl­ge­lig tas­ter du ikke inn ditt ekte pass­ord. Som kjent over­våkes all nettra­fikk til og fra svenske­grensa i dag av det sven­ske FRA. Og de kan jo ha uær­li­ge tje­ne­re som sel­ger in­for­ma­sjon til or­ga­ni­ser­te kri­mi­nel­le. Man kan bli para­noid bare ved tanken ;-)

Test deg selv på https://www.testalosenord.se/

" Mer gøy med passord: Kvinner oppgir passordet sitt mot å få sjokolade" Forskere perfeksjonerer bildepassordKnakk trådløst nettverk på under ett minutt (i 2007)

"
Powered by Labrador CMS