To mistenkt for hotellran

To menn er innbrakt til avhør av politiet i forbindelse med etterforskningen av de fem hotellranene i Oslo i år.

Publisert

Begge nekter straffskyld. Politiet skal ha funnet mobiltelefoner som tilhørte ransofre ved to av ranene, skriver Reiselivsavisen.

– Begge har status som mistenkt, men de er løslatt fordi vi ikke har klart å knytte dem til selve ranene utover at de hadde deler av ransutbyttet, sier etterforskningsleder Janne Stømner ved Sentrum politistasjon til Reiselivsavisen.no.

Hun legger til at minst to etterforskere jobber på fulltid med å oppklare de fem hotellranene i tillegg til andre kiosk- og butikkran som har funnet sted i hovedstaden i år.

– Det er viktig at vi får løst saker som skaper frykt og usikkerhet i bransjen. Vi har løpende kontakt med politiet om utviklingen i etterforskningen, og vårt inntrykk er at de prioriterer å løse disse sakene, sier regionsjef i NHO Reiseliv Oslo og Akershus, Ingvild M. H. Eriksen.

Nye kurs for næringen

NHO Reiseliv Oslo og Akershus iverksatte i høst seminar om ransikring og ransforebyggende arbeid i samarbeid med hotellene, politiet og sikkerhetsbransjen.

På bakgrunn av interessen og aktualiteten på dette området, er det planlagt flere halvdagskurs innen temaet ran og ranssikring for hotell- og utelivsbransjen. Kurset er planlagt å starte i Oslo i februar/mars, og deretter vil det holdes flere kurs i større norske byer. NHO Reiseliv informerer sine medlemsbedrifter om ranssikkerhet, og hva de kan gjøre for å hindre at ran skjer.

(NHO Reiseliv)

Les mer om hotellran i siste nummer av Aktuell Sikkerhet!

Hold deg oppdatert med vårt gratis nyhetsbrev som sendes ut en gang i uken!

"
Powered by Labrador CMS