Sikkerhetsrisikomedarbeider

Vær på vakt mot interne sikkerhetstrusler

Sikkerhetsovertredelser og tap av data i virksomheten kan hovedsakelig spores tilbake til egne ansatte.  Nye undersøkelser peker på spesifikke stillingskategorier og personlighetstrekk som befinner seg i risikosonen.

Publisert

Men hvem utgjør den største interne sikkerhetsrisikoen i bedriften? I en nylig publisert undersøkelse med 212 intervjuede it-sjefer fremgår det at i alle fall sjefssekretæren betraktes som den minste sikkerhetsrisikoen av alle kategorier ansatte. Bare én prosent av de spurte oppgir sjefssekretæren som bedriftens største risiko, ifølge undersøkelsen YouGov har foretatt for it-selskapet Clavister.

Selgere og mobile medarbeidere

Derimot tilhører selgere, mobile medarbeidere og operativt personell de kategoriene av ansatte som representerer de største sikkerhetstruslene. Og latskap er et personlighetstrekk som it-sjefene mener setter sikkerheten i fare.

Vis sikkerhetsansvar

- Virksomhetene må opptre ansvarsfullt når det gjelder å beskytte ikke bare virksomheten, men også de ansatte, partnere, kunder og leverandører. Reglene for nettverkssikkerhet og teknikk spiller en viktig rolle i dette, men til sjuende og sist er det de ansatte det kommer an på, sier Andreas Åsander, produktsjef hos Clavister.

Ikke ansett en sikkerhetstrussel

- Når du skal rekruttere nye medarbeidere, er det av stor betydning å forstå hvilken type medarbeider og hvilke personlighetstrekk som utgjør de største truslene mot sikkerheten. Det er svært viktig å kunne vurdere riktig hvor stor sikkerhetsrisiko en søker utgjør, understreker Åsander.

Dette er de største sikkerhetstruslene

Ifølge undersøkelsen betrakter it-sjefene følgende kategorier av ansatte og karaktertrekk som trusler mot sikkerheten:

Risikoansatte:

" 1. Selgere og ansatte som er ute i felten..2. Operativt personell.3. Administrerende direktør/daglig leder.4. Ansatte som arbeider hjemmefra. 5. Vikarer.

Personlighetstrekk som utgjør størst risiko:

1. Lat.2. Laid-back.3. Usikker.4. Ryktespredere.5. Ambisiøs.(Clavister.com)

"
Powered by Labrador CMS