Narkotikalangere 7867B Trond

Vektere med god jobb i problemsone

By­rå­det i Oslo for­len­ger vek­ter­ord­nin­gen på Grü­ner­løk­ka. Sam­ti­dig har de be­slut­tet å ut­vi­de om­rå­det ned mot Grøn­land.

Publisert

- Vek­ter­ne ska­per trygg­het ved å være til ste­de i et bo­lig­om­rå­de som har sto­re pro­ble­mer med om­set­ning av nar­ko­ti­ka, og hvor vi ser at po­li­ti­et hit­til bare har hatt spo­ra­dis­ke ak­sjo­ner, og ikke fast til­ste­de­væ­rel­se, sier by­råds­le­der Lae.

Narkotika­omsetningen har fore­gått åpen­lyst i bo­områdene.

Fra vek­ter­nes egne rap­por­ter fin­ner vi at om­set­nin­gen av nar­ko­tika er re­du­sert og at vek­ter­ne har bi­stått po­li­ti­et, skriver vakt­selskapet G4S i en pressemelding.

- Vek­ter­ne har gjort en god jobb, men det er sta­dig ut­ford­rin­ger. Der­for ut­vi­der vi nå om­rå­det til å gjel­de langs Akers­el­va helt ned til Grøn­land, sier Lae.

Gir fornyet kontrakt for G4S

De kom­mu­na­le vek­ter­ne på ned­re Grü­ner­løk­ka har si­den 23. feb­ruar pas­set på i ga­te­ne og langs Akers­el­va. Nå blir de alt­så fort­satt å fin­ne i om­rå­det i som­mer.

Kon­trak­ten for pe­ri­ode 2 ble i dag inn­gått mel­lom by­rå­det og sik­ker­hets­sel­ska­pet G4S, og gjel­der i før­s­te om­gang for 2 må­ne­der, men med mu­lig­het for for­len­gel­se i 1 + 1 måned.

Godt lokalt samarbeid

- Vi er gla­de for den til­li­ten som Oslo kom­mu­ne har vist oss. At vi nok en gang blir valgt som le­ve­ran­dør av vakt­tje­nes­te­ne ved Akers­elva tar vi som en be­kref­tel­se på at vi har løst opp­ga­ven på en god måte i de fire må­ne­de­ne vi har pat­rul­jert om­rå­det, ut­ta­ler re­gi­on­sjef i G4S Oslo, Jan-Erik Elvestad.

- Sam­ar­bei­det med bl.a. po­li­ti og be­boe­re har vært det al­ler bes­te, noe som ab­so­lutt har bi­dratt til suk­ses­sen. Vi vil nå byg­ge vi­de­re på de er­fa­rin­ger og den lo­kal­kunn­skap vi har til­eg­net oss, og gjø­re vårt yt­ter­ste for å bi­dra til et trygt bo­mil­jø også i ti­den frem­over.

Vektere synlige 24 timer i døgnet

Vek­ter­ord­nin­gen på Grü­ner­løk­ka ble ini­ti­ert av by­råds­le­der Er­ling Lae høs­ten 2008 og ved­tatt av by­sty­ret i no­vem­ber sam­me år. Vek­ter­ne har vært i om­rå­det 24 timer i døg­net og har eget besøks­lo­ka­le i Mark­veien 57.

Prø­ve­ord­nin­gen star­tet 23. feb­ruar, og pro­sjek­tet har en to­tal kost­nads­ramme på 6 mill. kr.

Kilde: http://www.g4s.no/Media/Nyheter_og_pressearkiv/2158

"
Powered by Labrador CMS